Kaçak Elektrik Kullananlar Kıskaca Alındı

Dicle EDAŞ, özelleşmenin ardından kaçak elektrik kullanmakta veya eski borcunu ödememekte ısrar edenlere karşı suç duyurusunda bulundu.

Kaçak Elektrik Kullananlar Kıskaca Alındı
 Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (Dicle EDAŞ) özelleşmenin ardından kaçak elektrik kullanmakta veya eski borcunu ödememekte ısrar edenlere karşı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Dicle EDAŞ, kaçak elektrik kullananlara ve borcunu ödemeyenler hakkında suç duyurusu devam ediyor. Dicle EDAŞ'ın bölgesinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde son bir hafta içinde yaklaşık 5 bin abone icraya verilirken, 3 bini aşkın abone hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Dicle EDAŞ, sorumluluk bölgesi olan 6 ilde 1 Temmuz 2013 tarihinden sonra elektrik kullanımında yeni bir dönem başlatılmasının ardından Özelleştirme ile birlikte abonelerin kaçak elektrik kullanmak ve birikmiş elektrik borçlarını ödememek için başlatılan kampanyalardan faydalanmayanlar hakkında suç duyurusu ve icra işlemleri başlatıldı. İki kez faiz affının yanı sıra tarımsal sulama abonelerine ve kaçakta kullanılmış sayaçlara dönük kampanyaları hayata geçiren Dicle EDAŞ kaçak borcunu ödememekte ve kaçak kullanmakta ısrar edenlerle mücadele için düğmeye bastı. Kasım ayı sonundan itibaren bölge illerinde bulunan ve elektrik borcunu ödememekte ısrar eden yüzlerce abone icraya verildi. İcra davaları en çok Şanlıurfa'da açılırken, burayı Şırnak ve Diyarbakır'ın izlediği belirtildi. İlgililer, icra davalarının, borcunu ödemeyenler için artarak süreceğine dikkat çekerek, borcu bulunan abonelerin icra takibinden kurtulabilmeleri için bir an önce gerekli ödemeleri yapmalarını istedi.

Dicle EDAŞ bir yandan borcunu ödemeyen abonelerini icraya verirken, diğer yandan da kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçmeyen abonelere karşı 300 personelle sürdürdüğü kaçakla mücadele çalışmaları sonucunda kaçak elektrik kullandığını tespit ettiği aboneleri hakkında cezai işlem uygulayarak, suç duyurusunda bulunuyor.

Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili en fazla suç duyurusu icradaki gibi Şanlıurfa'da yapılırken, ikinci sırada Şırnak, üçüncü sırada Diyarbakır yer aldı. Kaçak elektrik kullanmayı alışkanlık haline getirenler de yine bundan vazgeçmeleri hususunda uyarıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER