Kantar bayramda açılıyor

Diyarbakır’ın en önemli kavşak noktalarından biri olan kantar kavşağı büyük ölçüde tamamlanırken kurban bayramına kadar alt geçidin trafiğe açılması planlanıyor. Toprak hafriyat işlerinin bitmesiyle asfalt dökülmeye başlandı.

Kantar bayramda açılıyor
Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, devam eden çevre yolu, 12 köprülü kavşak, bitümlü sıcak karışım ve beton asfalt çalışmalarını kapsayan 3 projenin tamamlanmasıyla Diyarbakır’ın çehresinin değişeceğini söyledi. Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen kavşakta incelemelerde bulunurken ,kantar kavşağının alt geçidinin trafiğe açılmasıyla Seyrantepe istikametinden gelen araçların rahatlıkla seyir halinde olacağını söyledi. Gülen, “Bir araç hiç ışık olmadan alt geçitleri kullanarak Urfa yoluna çıkmış olacak .Kantar kavşağının alt geçidini inşallah kurban bayramına kadar trafiğe açmış olacağız.” dedi.

‘GÜNLÜK TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK’

Gülen, günlük yaşamı ve ulaşımı içinden çıkılmaz hale getiren şehirdeki ulaşım sorununun 1 milyar TL’lık 3 proje sayesinde çözüleceğini söyledi. Bu projelerle Diyarbakır’ın çehresi değişeceğini belirten Gülen, Diyarbakır 2013 yılının sonunda bambaşka bir şehir, rahat, temiz, çevre düzeni iyi ve güvenilir bir kent görüntüsüne bürüneceğini ifade etti.

‘DİYARBAKIR’DAKİ YOLLAR E-5 GİBİ OLACAK’

Köprülü kavşakların örnek projeler olduğunu kaydeden Gülen, Diyarbakır’daki projelerin diğer illerin önünde olduğunu vurguladı. Gülen, Diyarbakır'a gelen bütün yolları bölünmüş yol olarak yaptıklarını, bunların üstünün ise bitümlü sıcak karışım ve beton asfalt ile kaplanacağını söyledi. Bitümlü sıcak karışım çalışmalarına da başladıklarını, bu kapsamda Siverek'e 20 kilometre kalana kadarki 60 kilometrelik kısmın ihale edildiğini vurgulayan Gülen, şöyle dedi:
“Mardin ve Batman yolunun tamamı, Elazığ yolunun ise 45 kilometresi bitümlü sıcak karışım asfalt olacak. Bunların ihalesi yapıldı. Önümüzdeki yıl asfaltlama çalışmalarına başlanacak. Bu sayede Diyarbakır'ın yolları İstanbul'daki E-5 veya Ankara'daki Eskişehir yolu gibi olacak. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Diyarbakır'a güzel bir eser kazandırılmış olacak. Bu 3 proje toplam 1 milyar liralık yatırımdır. Avrupa standartlarında yollar olacak. Projelerin tamamlanmasıyla trafik güvenliği en üst seviyeye çıkacak, vatandaşların can ve mal güvenlikleri arttırılmış olacak. Konforlu bir ulaşım imkânına kavuşacak vatandaşların, araç ve akaryakıt giderlerinde tasarruf olacak."

’ANKARA’DA NE VARSA D.BAKIR’DA DA OLACAK’

2012 yılı içerisinde çevre yollarının 1. etap karayolu çalışmalarının bitirildiğini kaydeden Gülen, “2. etap çalışmalarımızda başlamış olup 2014 yılı sonunda tamamen bitmiş olacak. 2014 yılı sonuna geldiğimizde Diyarbakır’ın yarı çemberini tamamen bitirmiş olacağız. Diyarbakır’ın Doğu kısmında projelerimiz devam ediyor. Başkent Ankara’mızda ne varsa hepsini Diyarbakır’a getireceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER