Kardeşi Öldürülen Mağdur 2.5 Yıldır Adalet Bekliyor

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2011 yılında başlayan ‘Kasten adam öldürme davası’nın 2.5 yıl sürmesi maktül yakınlarını çileden çıkardı. Olayda bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Furkan Gülaçtı’nın ablası...

Kardeşi Öldürülen Mağdur 2.5 Yıldır Adalet Bekliyor
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2011 yılında başlayan ‘Kasten adam öldürme davası’nın 2.5 yıl sürmesi maktül yakınlarını çileden çıkardı. Olayda bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Furkan Gülaçtı’nın ablası Berna Gülaçtı, adalet beklediğini söyledi.

Diyarbakır’da ikamet eden maktülün ablası Berna Gülaçtı, davanın uzun sürmesinden dolayı her geçen gün daha çok mağdur olduklarını dile getirdi. “Faili delillerle ve tanık beyanlarıyla doğrulanmasına rağmen mahkeme bir türlü sonuçlanmıyor. 6 Sanık tarafı sürekli mahkemeyi uzatmanın yollarını deniyor. Tanıklara etki edip yönlendirmeye, delilleri ise karartmaya çalışıyorlar. 2.5 yıldır devam eden ve kim tarafından vurulduğu tespitli olan bu olayın sonuçlanmasını bekliyoruz. Kardeşimi vuran kişinin kim olduğu bütün delilleri ile ortadayken, davanın bu kadar uzaması bizi endişelendiriyor. Burada öldürülen bir can mıdır, yoksa bir tavuk mudur bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Adalete olan güvenimi yitirmek üzereyim. Davanın bir an önce suçu tespit edilen kişinin cezalandırılarak sonuçlanmasını bekliyorum. Sanık hak ettiği cezayı almazsa, Türkiye’deki adalet sistemini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacağım. Sanık tarafı maddi güçlerini kullanarak davaya etki etmeye çalışıyor. Yoksa bu dava bu kadar uzun sürmezdi” dedi.

Olay esnasında kardeşini öldüren şahsın yanında bulunan arkadaşının mermi göstererek polis olduğunu belirttiğini ve bunun da dosyada yer aldığını belirten Berna Gülaçtı, ayrıca sanık yakınlarının da mahkemeye katılmaması için kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. Gülaçtı, “Yaşadığımız bu kabustan kurtulmak için adaletin tecelli etmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Maktül yakını Berna Gülaçtı’nın avukatı Sertan Yentürk ise 25 Haziran tarihinde yapılacak olan duruşmadan karar çıkmasını beklediklerini söyledi. Avukat Yentürk, davanın uzamasını gerektiren hiçbir şey olmadığını belirterek, “Cinayet olayı ile ilgili yargılamanın tüm evreleri tamamlanmış ve dosyaya konulmuştur. Cinayeti kimin ve nasıl işlediği çok açık bir şekilde ortadadır. Mahkemenin sanığa hak ettiği cezayı vererek kamu vicdanını rahatlatması gerekmektedir. 25 Haziran tarihinde yapılacak olan duruşmada böyle bir karar bekliyoruz” diye konuştu.

Olay, 2011 Nisan ayında Malatya İnönü Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada Hasan K., Furkan Gülaçtı isimli İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisini bıçaklayarak öldürmüş, Ö.K. adlı öğrenciyi ise elinden yaralamıştı. Olaya karışan Hasan K. ile Ozan Ö. cinayet şüphelisi olarak tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 19:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER