Kardeşi Seçilmedi Diye mi İstifa?

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı ismi şu ana kadar gündeme gelmeyen Ahmet Sayar oldu.

Kardeşi Seçilmedi Diye mi İstifa?
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanı ismi şu ana kadar gündeme gelmeyen Ahmet Sayar oldu.
BDP ve DTK’nın desteklediği Demokratik İşverenler Grubu adıyla ‘Mavi Liste’den seçilen Sayar,seçimi kazanan grupların ortak talebiyle oda başkanlığına getirildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Haziran Cumartesi günü yapılacak seçimlerin ardından bu kez başkan,yönetim ve oda meclisindeki görev dağılımı için seçim heyecanı yaşandı. 16 iş grubunun 12’sinse seçimi kazanan BDP ve DTK’nın desteklediği Demokratik İşverenler Grubu’nun oluşturduğu ‘Mavi Liste’ başkanlık ve yönetim organlarını oluşturdu. Yeni başkan sürpriz bir isim oldu. Kamuoyunda dillendirilen isimlerin aksine 5.Grup’ta seçimi kazanan iş adamı Ahmet Sayar başkan oldu.

Gün boyu devam eden oylamaların sonucunun akşam saatlerinde ya da yarın belli olması bekleniyor.

16 gruptan seçilenler oda meclisindeki 42 kişilik listeyi oluştururken,seçimi 12 grupta kazanan ‘Mavi Liste’dekiler de kendi aralarında yönetim kurulu üyelerini ve bunların görev dağılımlarını belirliyor. 

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Altan Tan ise bugün yaptığı açıklamayla" DTSO seçimlerinde verilen sözlerin yerine getirlmemesinden dolayı DTK Başkanlık Divanı üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 
Kulislerde konuşulan iddialara göre, Altan Tan, DTSO'da mavi listeyle seçime giren ve kazanan kardeşi Alaattin Tan'ın başkan olmasını istediği ve bu gerçekleşmeyince istifa ettiği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER