Kardeşi Seçilmediği İçin İstifa Etti

Beyaz Liste ile başkanlık için yarışan Av. M. Siraç Ensarioğlu, söz konusu istifanın; Mavi Liste’nin 9. Grubunda seçime giren Tan’ın kardeşi Alaattin Tan’ın başkanlığa getirilmemesinden kaynaklandığını vurguladı.

Kardeşi Seçilmediği İçin İstifa Etti
Diyarbakır’da, Haziran ayının başında iki önemli seçim gerçekleşti. Bunlardan biri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), diğeri de Diyarbakır Ticaret Borsası’nın seçimiydi. DTSO seçimlerinde Demokratik İşverenlerin oluşturduğu Mavi Liste grubu 16 meslek grubundan 12’sini kazanarak seçimin galibi oldu. DTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Ahmet Sayar getirildi. Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerini ise Ebubekir Bal başkanlığındaki yönetim kazandı. Seçimler geride kalırken, odalarla ilgili tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor. DTSO başkanlığıyla ilgili gündemdeki son tartışmalardan biri de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlık Divanı görevinden istifa etmesi oldu. Tan, istifa gerekçesini ise DTSO’nun seçim sürecinde DTK’nın verdiği sözleri yerine getirmemesine bağladı. Tan’ın istifasını değerlendiren DTSO seçimlerinde Bağımzıların Birlikteliği Grubu’nda Beyaz Liste ile başkanlık için yarışan Av. M. Siraç Ensarioğlu, söz konusu istifanın; Mavi Liste’nin 9. Grubunda seçime giren Tan’ın kardeşi Alaattin Tan’ın başkanlığa getirilmemesinden kaynaklandığını vurguladı.

Ensarioğlu, BDP’li Tan’ın seçim süresince kendisini ve ailesini karalamaya çalıştığını belirterek, “Biz birileri gibi sağ gösterip, sol vurmadık. Biz kalabalık bir aile olarak yıllarca aynı çizgide siyaset yürüttük. Çizgimizden asla taviz vermeden halkımıza hizmet ettik. Altan Tan, seçim süresince kardeşi Alattin Tan için ciddi çalışmalar yürüttü. Gittiği her yerde de bana ve aileme yönelik söylemlerde bulundu. Bize oy verilmemesi yönünde telkinlerde bulundu. Bu Bey Efendi! seçim günü de sandık başına oturarak, seçmenleri etkiledi. Ben onun istifasından şunu anlıyorum. Sırf kardeşi başkan olmadığı için istifa etti. Seçim süresince hem kendi menfaati için hem kardeşinin çıkarı için DTK’yı kullandı” şeklinde konuştu.

‘DOĞRUNUN YANINDAYIZ’

Diyarbakır’a her kim hizmet edecekse ve doğruyu yapacaksa; onları destekleyeceklerini ifade eden Ensarioğlu, “Biz birileri gibi dün sağda, bugün solda değiliz. Birileri gibi koltuk sevdalısı da değiliz. Diyarbakır için kim doğruyu yapıyorsa, kim hizmet ediyorsa biz onu destekleriz. BDP de olsa, PKK de olsa, AKP de olsa, MHP de olsa her kim bu kent için doğru işler yapacaksa ve hizmet edecekse biz onları destekleriz. Biz yanlışın karşısında, doğrunun yanındayız” dedi.

‘HER İKİ YÖNETİMİ DE TEBRİK EDERİM’

DTSO seçimlerinde 12 grubu kazanan Mavi Liste’yi ve Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerinde Ebubekir Bal başkanlığındaki kazanan yönetimi tebrik eden Ensarioğlu, “Her iki yönetim de iyi yönetimlerdir. Bu kent için iyi işler yapacaklarına inancımız tamdır. Seçilen her iki başkan da yönetimleriyle birlikte, gece gündüz demeden bu kent için çalışacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

BDP’li Tan, DTK Divan Başkanlığı’ndaki istifasını yazılı açıklamayla bildirmişti. Tan’ın yazılı açıklaması ise şöyleydi: “1 Haziran 2013 tarihinde yapılan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde gösterdikleri olgun tavır ve davranışlarından dolayı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm üyelerine, Diyarbakır iş dünyasının değerli üyelerine en içten duygularımla teşekkür ederim. Demokratik Toplum Kongresi’nin Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası meslek grupları seçimleri sonrasında oda yönetimini belirleme sürecinde, Diyarbakır iş dünyasına verdiği sözleri yerine getirmemesi ve izlediği yöntem nedeniyle; hayatım boyunca takip ettiğim sorumluluk ilkesi gereği, DTK Başkanlık Divanı'ndaki görevimden istifa ettiğimi, DTK üyeliğine ise devam edeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim”
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2013, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER