'kentsel Politikalar Konferansı'nda Afet Yönetimi Tartışıldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) tarafından desteklenen Kentsel Politikalar Konferansı’nın ikinci ve üçüncü oturumunda afet yönetimi konusunda sunumlar yapıldı.Konferansın...

'kentsel Politikalar Konferansı'nda Afet Yönetimi Tartışıldı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) tarafından desteklenen Kentsel Politikalar Konferansı’nın ikinci ve üçüncü oturumunda afet yönetimi konusunda sunumlar yapıldı.

Konferansın ikinci oturumunda konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van depreminden hareketle afet öncesi hazırlık, afet sırasında yapılacaklar ve sonrasındaki çalışmalar hakkında deneyimlerini aktardı. Kaya, STK’lardan ve devlet kurumlarından kaynaklı ortaklaşamamanın afet sırasında maliyetinin çok büyük olduğunu söyledi. Afet sırasında illerde vali, ilçelerde kaymakamın sorumlu tutulduğunu ifade eden Kaya, her kurumun afet öncesinde afet sırasında ve sonrasında yapabilecek çok şeyi olduğunu belirtti. Van depreminde toplumun çok değişik kesimlerinden dayanışma gördüklerini aktaran Kaya, hepsine teşekkür etti. Bir kentin bir depreme karşı direnç gösterebileceğini ancak arka arkaya meydana gelen depremin insanda yaşama isteği bile bırakmadığını anlatan Kaya, "Böylesi durumlarda paranın da işe yaramadığını insanlar görüyor” dedi.

Van depreminde kentteki kamu çalışanlarını da olumsuz etkilediğine işaret eden Kaya, “Onların da afetzede olduğunu unutmamak gerekiyor. Bir tek sağlık çalışanlarında belirli aralıklarla rotasyonlar oldu. Bu da sağlık alanındaki çalışmaları olumlu etkiledi" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER