Kesinti Kepenk İndirdi!

Diyarbakır’da elektrikleri sık sık kesildiği için iş yapamaz hale gelen esnaf artık çareyi dükkanlarını kapatmakta buldu.

Kesinti Kepenk İndirdi!
 Diyarbakır’da havaların soğumasıyla birlikte sık sık elektriklerin kesilmesi, esnafı vurdu. Kent merkezinde bazı günlerde 3 saat süren kesintiler sırasında jeneratörü olmayan esnaf, lüks, mum ve fener ile işyerlerini aydınlatmaya çalışıyor. Akşam saatlerine denk gelen kesintiler yüzünden işyerlerini erken kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan esnaf, bu duruma çözüm bulunmasını istedi.
Çoğu zaman elektrik kesintileri yüzünden siftah bile yapamayan esnaf , bunu için Dedaş yetkilileri ile görüştüklerini, ancak yetkililerin kendilerine, "Parça yok, malzeme yok. Ne yapalım dükkanınızı kapatın" dediğini ileri sürdüler.

ÜNLÜ MARKALAR KEPENK İNDİRDİ

Kentin en hareketli semti olan Ofis’te bazı iş yerlerinin elektrik kesintilerinden dolayı kepenk indirmesi dikkat çekiyor. Bunlar arasında dünyaca ünlü markaların satıldığı giyim mağazaları da var. Yüzlerce esnafın kesintilerden dolayı büyük maddi zarara uğradığı, bir çok esnafın iflas ettiği ifade edilirken, bu soruna çözüm üretilmemesi halinde yakında dev bir işsizlik dalgası oluşacağından endişe ediliyor.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER