KESK Eyleme Gidiyor

KESK, TBMM'de olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına karşı, 5 Haziran’da ülke genelinde grev yapacak.

KESK Eyleme Gidiyor
KESK, TBMM'de olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısına karşı, 5 Haziran’da ülke genelinde grev yapacak. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Eğitim Sekreteri Başkanı Hikmet Korkmaz, “Sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa ve şovenizme karşı hakların kardeşliğini kararlılıkla savunan KESK’liler olarak, bu değerlerin hedef tahtasına konduğu koşullarda ne iş güvencesinden ne de sendikal hak ve özgürlüklerden de söz etmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle 5 Haziran günü başlayacak olan grevimizi bugünden itibaren tüm yurtta başlatıyoruz.” dedi.

KESK ,5 Haziran’da ülke genelinde yapılacak grevle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklerin protesto edileceğini açıkladı. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Eğitim Sekreteri Hikmet Korkmaz,yoksulluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun hüküm sürdüğü, emeğin hakkının yok sayıldığı bir ülkede yaşayan tüm kesimler gibi biz kamu emekçilerinin de geleceğe umutla bakamadığını söyledi. Korkmaz,”Çünkü bir insanın geleceğine güvenle bakabilmesi ancak kişinin gelirinin, sosyal güvenliğinin, sendikal hak ve özgürlüklerinin garanti altı altına alınmasıyla mümkündür. Tüm çalışanlar gibi kamu emekçileri de geleceğe ilişkin beklentilerini koruyabildikleri ölçüde kendisini ve ailesini güvende hissedebilir. Oysa kamu emekçileri istikrarsızlıkla kol kola giren güvencesizliği her geçen gün biraz daha fazla hissetmektedir. Yıllardır hayata geçirilen yasalarla, kanun hükmünde kararnamelerle, fiili uygulamalarla kamu emekçilerinin iş güvencesi alabildiğine sınırlanmıştır. “ dedi.

‘BU YASA LİYAKATI ORTADAN KALDIRIYOR’

15 Mayıs’ta TBMM’ye sevk edilen memurlukla ilgili torba yasa tasarısının kamuda kariyer ve liyakat ilkelerini tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Korkmaz,buna karşı greve gideceklerini bildirdi. Korkmaz,”Ehliyetsiz, vasıfsız ama sadece yandaş olduğu için özel sektörden kamuya üst düzey yöneticiliğe atanmanın önünü açan düzenleme ile AKP’nin devletleşme sürecinin önündeki son engeller de ortadan kaldırılmak istenmektedir. Yandaş-tüccar-CEO takımının açıktan atamayla müdür, genel müdür, müsteşar makamlarına taşındığı bir kamu yapılanması yaratarak doğrudan kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef alınmaktadır. Sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa ve şovenizme karşı hakların kardeşliğini kararlılıkla savunan KESK’liler olarak, bu değerlerin hedef tahtasına konduğu koşullarda ne iş güvencesinden ne de sendikal hak ve özgürlüklerden de söz etmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle 5 Haziran günü başlayacak olan grevimizi bugünden itibaren tüm yurtta başlatıyoruz. “ diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 01:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER