Köydes Programından Ergani'ye 4 Milyon Lira

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde merkeze bağlı 38 yerleşim biriminde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) programı kapsamında 4 milyon liralık çalışma yürütüleceği belirtildi.Ergani Kaymakamlığı KÖYDES programı ile merkeze bağlı...

Köydes Programından Ergani'ye 4 Milyon Lira
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde merkeze bağlı 38 yerleşim biriminde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) programı kapsamında 4 milyon liralık çalışma yürütüleceği belirtildi.

Ergani Kaymakamlığı KÖYDES programı ile merkeze bağlı 38 yerleşim biriminde asfalt ve stabilize yol yapımı ile su tesis geliştirme çalışmaları yapılacağı açıklandı. KÖYDES programı kapsamında yürütülecek çalışmalar için 4 milyon liralık ödenek ayrıldığını belirten Kaymakam Erdinç Yılmaz, “Biz bu sene, geçen yılki programda dahil olmak üzere; 82 kilometre 2. kat asfalt ve 48 kilometre stabilize yol yapacağız. Bu, bir ilçe ölçeğinde çok büyük bir orandır. Çalışmalarımız kapsamında ayrıca su sıkıntısı çeken 12 yerleşim birimine de tesis geliştirme çalışmaları yürüteceğiz. Bu çalışmalar neticesinde ilçemizdeki yerleşim birimlerinde yolu bozuk olan ve susuz köy kalmayacak” dedi.

Bu yıl KÖYDES kapsamında yürütülecek çalışmaların projelerinin tamamlanarak, bu projelerden bir çoğunun ihalesinin gerçekleştirildiğini, kalan kısmının ise ihale aşamasında olduğunu ifade eden Kaymakam Yılmaz, bu yaz sezonunda yürütülecek çalışmalarda hayata geçirilecek çok sayıda projelerinin olduğunu söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Bozulan ve ivedilik arz eden bazı grup köy yollarını tamamen bitirecek durumdayız. Yaklaşık 4 milyon lira bütçe ayırdığımız bu yıl KÖYDES kapsamında yürütülecek çalışmalarımız var, Bunlar Coşkun-Han Köprü, Han- Buzluca, Buzluca- Kundur, Buzluca- Doğan, Avrenç- Kaymaz, Kayıksan-Yeşilçayır-Açıkdilek, Aydoğdu-Gökiçi, Taveran-Sultantepe, Bitotik-Akçakapı Stabilize yol yapımı. Hendek köyü kanalizasyon yapım işi. Giraylar köyü hayvan içme suyu gölet yapımı. Alitaş Toytarlası-Yamaçlar Tardavi mezrası sondaj kuyusu. Makam Dağı yürüyüş yolu ve seyir terası yapım işi. Ortayazı-Otluca grup köy yolu 2. kat asfalt kaplama işi. İncehıdır-Demirli grup köy yolu ile Gülerce, Elbastı, Çimlihöyük grup köy yolu 2. kat asfalt kaplama işi. Yukarı kuyulu köyü içme suyu ve enerji nakil hattı yapım işi. Giraylar köyü Daldalı mezrası sondaj kuyusu işi. Bereketli-Han grup köy yolu 2.Kat asfalt satıh kaplama işi. Ergani- İncehıdır grup köy yolu 2. kat Asfalt satıh kaplama işi. Deringöze, Gözekaya, Özbilek, Yoncalı, Ziyaret, Dibektaş, Hendek 2.Kat asfalt satıh kaplama yapım işi. Kesentaş-Çayırdere arası parke taşı ile yapım işi. Aşağı karpuzlu köyü içme suyu depo yapımı. Ziyaret Köyü sondaj kuyusu yapım işi. Sabırlı Köyü içme suyu şebeke bakım ve onarım işi. Dağarası köyü sondaj kuyusu yapım işi. Selman köyü içme suyu şebekesi bakım ve onarım işi. Bademli köyü içme suyu tesis geliştirme. Giraylar Köyü Daldalı mezrası içme suyu yapım işi. Yapraklı köyü içme suyu amaçlı enerji nakil hattı yapım işi. Çakırfakir köyü içme suyu yapım işi. Tevekli köyü su deposu yapım işi ve Kömürtaş köyü içme suyu depo yapım işleri yürütülecektir” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER