Kursiyer Kadınlar Sertifikalarını Aldı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (EPİ-DEM) tarafından Yenişehir fidanlığında yapılan etkinlikle kursiyer kadınlara sertifikaları verildi.Yenişehir fidanlığında yapılan etkinliğe...

Kursiyer Kadınlar Sertifikalarını Aldı
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi (EPİ-DEM) tarafından Yenişehir fidanlığında yapılan etkinlikle kursiyer kadınlara sertifikaları verildi.

Yenişehir fidanlığında yapılan etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, meclis üyeleri, EPİ-DEM çalışanları ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Kurbanoğlu, toplumun özgürleşmesinin kadının özgürleşmesiyle olacağını ifade etti. Kurbanoğlu, "Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde olan EPİ-DEM kadın kurumumuz yıl içerisinde çeşitli kurslar düzenledi. Bugün sağlık, İngilizce ve aile eğitimi konusunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek. Kadın özgür olmadan toplum özgürleşemez. Kadına toplumda hak etiği değer verilene kadar bu tür çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bölgede zor koşullar içerisinde yaşayan 15 yaş ve üzeri kadınlara hizmet vermek için EPİ-DEM'in kurulduğunu kaydeden sosyolog Azize Kaya Göçün, psikolojik destek almak isteyen kadınlara yönelik bireysel danışmanlık ve psikolojik destek hizmeti verdiklerini dile getirdi. Göçün, tolum içerisinde hala ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların sorunlarına dair ortak çözümler bulmak, Diyarbakır'da yaşayan kadınların sorunlarına ilişkin yapılan araştırmalarla elde edilen veriler doğrultusunda risk gurubuna giren ve dezavantajlı konumda olan kadınlara her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti. Göçün, EPİ-DEM’in 2012-2013 haziran ayına kadar yürüttüğü psikolojik danışmanlık, İngilizce kursu, bilgisayar kursu, sağlık eğitimi ve aile danışmanlık hizmeti gibi faaliyetler ile bin 42 kadına ulaşıldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından kadınlara sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER