Kurumlar Arası Anlaşmazlık 4 Bin Kişiyi Soğukta Bıraktı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 500 Evler sakinlerinin ısınma sorunlarının aşılmaması bölgede ikamet eden ailelerin tepkisine neden oldu. TOKİ'nin binaları teslim ettiği taşeron firma ile doğal gaz şirketi ve belediye arasındaki...

Kurumlar Arası Anlaşmazlık 4 Bin Kişiyi Soğukta Bıraktı
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 500 Evler sakinlerinin ısınma sorunlarının aşılmaması bölgede ikamet eden ailelerin tepkisine neden oldu. TOKİ'nin binaları teslim ettiği taşeron firma ile doğal gaz şirketi ve belediye arasındaki sorunlar nedeniyle vatandaşlar kışın soğukta kaldı. Kaloriferlerin yanmadığı, doğalgazın da çekilmediği sitelerde yaşayan vatandaşlar elektrikli sobalarıyla ısınmaya çalışıyor.

Yaklaşık 800 konutun bulunduğu bölgede ikamet eden vatandaşlar, kışın bu sert soğuğu ile karşı karşıya bırakıldıklarını ve yaşadıkları bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Kayapınar ilçesinde bulunan 500 Evler sakinleri kış ayında soğukta kaldı. Bu yıl doğal gaz sisteminin kurulması planlandığı için kaloriferlerin yakılmamasından dolayı soğukta kalan vatandaşlar, yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı bölgede elektrik sobaları ile ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Kurumlar arası yaşanan sorunlardan ötürü doğalgaz sisteminin siteye kurulmaması büyük mağduriyetin yaşanmasına neden oldu. Çareyi elektrikli sobalarıyla ısınmada bulan vatandaşlar, sık sık kesinti olduğu için bundan da istedikleri şekilde yararlanamadıklarını kaydetti.

Sorunlarının giderilmesi için bir çok yere başvuru yaptıklarını anlatan vatandaşlar kimsenin sorunlarına çözüm üretmediklerini dile getirdi. Bölge sakinlerinden Yeliz Üşek, evlerinin çok soğuk olduğundan dolayı çoğunun hastalandığını ifade ederek, TOKİ'den bölgenin yönetimini alan taşeron firmayı suçladı. Üşek, yönetimi yürüten taşeron firmanın sorunlarına çare aramadıklarını anlattı. Üşek, “Ne kalorifer ne de doğal gaz var. Kış ayında ortada kaldık. Isınma sorunumuzu elektrikli sobalarıyla gideriyoruz. Fakat yetersiz kalıyor. Evlerimizin içi çok soğuk. Çocuklarımız bundan dolayı hasta düştü. Yetkililerden sorunlarımızı gidermeleri için ilgi bekliyoruz” dedi.

3 yıldır burada ikamet ettiğini anlatan Recep Üçdağ, kentsel dönüşüm kapsamında bölgeye yerleştiğini ifade ederek, burada büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Üçdağ, “Yaz ayında bize dogalgazın geleceğini söylediler. Ama bunu göremedik. Daha önce kaloriferle ısınıyorduk, doğalgaz geleceğinden dolayı onu da iptal ettiler. Şimdi çaresiz bir şekilde kalmış durumdayız. Çocuklarım akşam evin içi soğuk olduğundan dolayı derslerini çalışmakta güçlük çekiyorlar. Sorunumuzun giderilmesi için bir çok kuruma gittik fakat hiç kimse bize destek olmadı. Şu anki taşeron firma yetkilileri bizi mağdur ediyor. Bunun için bir çözüm istiyoruz” diye konuştu.

Veysi Sönmezsoy ise, yaşanan sorunu taşeron firmanın yönetiminden kaynaklandığını belirterek, “Biz haklarımızı istiyoruz. Bir an önce ilgililerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye yetkilileri ise bu sorunun kendileri ile alakalı olmadığını, bölgedeki sitelerin yönetimini yapan taşeron firma ile doğalgaz şirketi arasındaki sorundan kaynaklandığını söyledi. Doğalgaz firması yetkilileri de çalışmaların sürdüğünü ancak henüz bölgeye doğal gaz verilemediğini ifade etti. Site yönetimini yapan taşeron firması yetkilileri ise bu sorun karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER