Kurutulmuş Bamyanın Kilosu El Yakıyor

Geçtiğimiz yıl yeterince üretilemeyen bamyanın kilosu 120 liraya çıktı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Nuhoğlu Baharatçılık’ta kurutulmuş çiçek bamyası, 120 liraya alıcı bekliyor. Dükkan önünde asılan 120 liralık kurutulmuş...

Kurutulmuş Bamyanın Kilosu El Yakıyor
Geçtiğimiz yıl yeterince üretilemeyen bamyanın kilosu 120 liraya çıktı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Nuhoğlu Baharatçılık’ta kurutulmuş çiçek bamyası, 120 liraya alıcı bekliyor. Dükkan önünde asılan 120 liralık kurutulmuş bamya, 155 liralık çeyrek altınla yarışır duruma geldi. Nuhoğlu Baharatçılık işletmecisi Doğan Dağgüllü, kurutulmuş bamya fiyatlarının 50 ila 120 lira arasında değiştiğini söyledi. Dağgüllü, “Elimizde çiçekli ve normal kurutulmuş bamya mevcut. Fiyatları 50 ila 120 arasında değişiyor. Vatandaşlar daha çok fiyatı öğrendikten sonra almaktan vazgeçiyor. Bazı vatandaşlar sadece bir yemeklik almak istiyor. Fiyatların pahalı olması bizi de etkiledi, bu şekilde giderse kurutulmuş bamyalar elimizde kalacak” dedi.

Vatandaşlar ise, kurutulmuş bamyanın fiyatının çok yüksek olduğunu belirterek, “120 milyon verip bir kilo alacak imkanımız yok. Mevsimi geldiğinde birkaç kilo fazla alarak evimizde kurutma yapıyoruz. Bu şekilde kışlık ihtiyacımızı gideriyoruz. Çeyrek altının fiyatı ile bamyanın fiyatı neredeyse aynı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER