Lys Öncesi Sınav Sistemi Ve Geleceğin Öğrencileri Konulu Konferans Düzenlendi

Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Gazeteci Turgay Polat Diyarbakır’da öğrencilerle buluştu.Yaklaşan LYS öncesinde Diyarbakır’da bulunan Uğur Dershanesi tarafından “Sınav Sistemi ve Geleceğin Öğrencileri” konulu konferans...

Lys Öncesi Sınav Sistemi Ve Geleceğin Öğrencileri Konulu Konferans Düzenlendi
Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Gazeteci Turgay Polat Diyarbakır’da öğrencilerle buluştu.

Yaklaşan LYS öncesinde Diyarbakır’da bulunan Uğur Dershanesi tarafından “Sınav Sistemi ve Geleceğin Öğrencileri” konulu konferans düzenlendi. Konferansa dershane öğrencileri, Turgay Polat ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Suher katıldı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, Bahçeşehir Üniversitesi Dekan Yardımcısı Turgay Polat “Sınav Sistemi ve Geleceğin Öğrencileri” konulu bir konuşma gerçekleştirirken aynı üniversiteden İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr Kemal Suher “Çağdaş İletişim ve Sosyal Medya” üzerine bilgiler verdi.

Üniversite tercih sürecinin, öğrencinin geleceği açısından bir dönüm noktası olduğunu aktaran Turgay Polat, geçmişte ön planda olan bazı bölümlerin önemini yitirdiğini savundu. Polat, “Gelecekte, ismini bile duymadığımız meslekler ön plana çıkacaktır. Öğrenciler hedefleri doğrultusunda bu meslekler hakkında çok detaylı araştırmalar yapmalıdır. Üniversitenin adı, kariyerli bir iş imkanı, bir yere kadar önemlidir. Asıl önemli olan üniversite tarafından sağlanan yurt dışı gibi olanakların olup olmadığı, staj imkanı verip vermediği gibi soruların cevaplarıdır. Küresel iletişim ağının genişlemesi ile birlikte küçülen dünyada, öğrencilerimiz iyi bir kariyer hedefliyorsa mutlaka yeni diller öğrenmeli ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmelidirler” diye konuştu.

Konferansa katılan öğrenciler, geleceğin meslekleri hakkında ismini ilk kez duydukları bazı bölümlerin kendilerini şaşırttığını, tercih sırasına daha araştırmacı olacaklarını ve iletişim araçlarını ise daha olumlu kullanmaları gerektiğini, gördüklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER