Maaşlarını alamıyorlar

Diyarbakır D Tipi Cezaevi inşaatında çalışan Özel Güvenlik Şirketinin 25 elemanı, 6 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek, tepki gösterdi. İhale sistemiyle, İnşaatın güvenliğini sağlayan Özel Güvenlikçiler, "Ekmek alacak paramız bile yok maaşlarımızı yatırın artık" diyerek veryansın etti.

Maaşlarını alamıyorlar
 -Kısmi olarak inşaatı devam eden Diyarbakır D tipi cezaevi inşaatının güvenliğini sağlayan Özel Güvenlik Şirketinin 25 çalışanı, 6 aydan buyana maaşlarını alamadıklarını iddia etti.
Dün öğlen saatlerinde inşaat alanı önünde toplu halde basın açıklaması yapan Özel Güvenlik Şirketi'nin 25 çalışanı, tüm girişimlerine rağmen maaşlarının zamanında ödenmediğini öne sürerek, 6 aydın maaş alamıyoruz iddiasında bulundu. İnşaatın güvenliğini ihale usulüyle sağlayan özel bir güvenlik şirketinin elemanı olan 25 Güvenlik Elemanının adına açıklamayı İhsan Gümüsel yaptı.
Gümüsel,

EKMEK GÖTÜREMİYORUZ

“Diyarbakır ceza infaz kurumunda özel bir firmaya bağlı güvenlik görevlileri olarak çalışmaktayız. Temmuz ayından itibaren maaşlarımız düzensiz bir şekilde zamanında ödemediler. Bu sorunumuzu yetkililere bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Şuan öyle bir durumdayız ki eve ekmek götüremiyoruz. Kimi evinde doğalgaz yakamıyor. Battaniye altında oturuyor. Belirsizlikten bıktık, çaresiziz artık. Ekmek alacak paramız bile yok. Kimse bize sahip çıkmıyor. Bize belli bir şey söylemiyorlar. Farklı farklı günler söyleyip maaşları yatıracaklarını söylediler. En son bugün yatacak dediler ama hala yatırmadılar. Bizi insan yerine koyan yok, biz de personeliz. Bizde insanız çocuklarımız var okula gidiyorlar para veremiyoruz Bakkal bile borcunu istiyor. Elektriklerimizi kesiyorlar bıktık artık . yetkililer lütfen bu sorunumuza bir el atsın perişan durumdayız.”

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER