Mavi Liste Adayları’ndan Ziyaret

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Demokratik İşverenler Girişimi mavi listesinden katılan Erganili mavi liste adayları, 1 Haziran’da yapılacak seçimlerinde Erganili esnaflardan mavi liste adaylarına destek verilmelerini istedi.1...

Mavi Liste Adayları’ndan Ziyaret
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Demokratik İşverenler Girişimi mavi listesinden katılan Erganili mavi liste adayları, 1 Haziran’da yapılacak seçimlerinde Erganili esnaflardan mavi liste adaylarına destek verilmelerini istedi.

1 Haziran tarihinde gerçekleşecek Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Demokratik İşverenler Girişimi mavi listesinden katılan Erganili mavi Liste adaylarının çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Erganili mavi liste adayları ilçe esnafından destek beklentilerini yineledi. Grup adına açıklamalarda bulunan Zülfü Kaya, "Demokratik İşverenler girişimi olarak, tüm seçmenleri tartışmalardan ve bilgi kirliliğinden uzak, mavi listenin etrafında birleşmeye ve katkı sunmaya davet ediyoruz. Bölgemizde ve ilçemizde ekonomik ve toplumsal kalkınmanın sağlanması temel felsefemiz olacaktır. Bu felsefeden yola çıkan Mavi Liste adayları olarak bizler, memleketimizin menfaatleri için esnaflarımızı desteğe çağırıyoruz. Seçmen arkadaşlarımızın, odamızın geleceğini belirleyecek bu seçime giderken, renklerini doğru belirmeleri, kavramlar üzerinden yaratılmaya çalışılan aldatmalara kanmamalarını temenni ediyoruz. Herkesi 1 Haziran DTSO seçimlerini sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

BEDİRHANOĞLU MAVİ LİSTEYE DESTEK İSTEDİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine Demokratik İşverenler Girişimi mavi listesinin 6. gurubundan katılan eczacı Filiz Bedirhanoğlu, Ergani’yi ziyaret etti. Erganili mavi liste adaylarını ziyaret ederek çalışmalarına destek veren Bedirhanoğlu, 1 Haziran’da yapılacak Ticaret Odası seçimlerinde Erganili esnaflardan mavi liste adaylarına destek verilmesini istedi. Ergani’ye gerçekleştirdiği ziyarette destek isteyen sağlık grubundan aday olan Filiz Bedirhanoğlu, yaptığı açıklamada, 23 yıldır eczacılığın yanı sıra medikal ve ecza depoculuğu alanında aktif çalıştığını, daha önce Diyarbakır Eczacılar Odası, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı ile sivil toplum ve bazı meslek örgütlerinde yer aldığını söyledi. Özelde kentte çok az sayıda olan kadın girişimcilerin, genelde ise sanayici ve yatırımcıların sorunlarını yakından bildiğini ifade eden Filiz Bedirhanoğlu, şöyle dedi:

"Bugüne kadar olan bilgi birikimimi ve tecrübelerimi odada görev alarak devam ettirmek amacıyla adaylığımı koymaya karar verdim. Demokratik İşverenler Grubu adıyla bir grubumuz var. Birlikte hareket ediyoruz. Ben de Demokratik İşverenler Grubunun sağlık grubundan adayım. Demokratik İşverenler Grubunun öncelikli hedefi oda meclisinde kadın temsiliyetinin artırılması olacak. Çünkü ne yazık ki bugüne kadar DTSO meclisinde ve yönetiminde hiç bir kadın yer almamış. Bugüne kadar odada katılımcı, demokratik, birlikte hareket etme gibi bir tablo göremedik. Bu da şehrin ekonomik ve siyaset yönüne çok fazla katkısı olmadı. Öncelikle odanın vizyonunun değişmesi gerekiyor. Kadınların yönetime gelmesiyle odanın vizyonun daha da renkleneceğini düşünüyorum. Öncelikle kendi grubumdan adayım. Seçim sürecinden sonuna kadar demokratik, katılımcı, herkesin birlikte görev aldığı, birlikte hareket ettiği yönetim tarzı izlenecek ki bu oda meclisine ve yönetimine yansısın.”

Filiz Bedirhanoğlu, ticaret odalarında kadın başkan sayısının Türkiye genelinde yok denecek kadar az olduğunu, özellikle Diyarbakır'da yerel yönetimlerin dışında meslek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinde kadın yönetici sayısının da çok az olduğunu söyledi. Bölgede kadının siyasete katılımının oldukça yüksek olmasına karşın iş yaşamında henüz etkin hale gelemediğini anlatan Bedirhanoğlu, bunun da kadına biçilen roller gibi çeşitli nedenleri olduğuna değindi. Bedirhanoğlu, yoğun işsiz kadın nüfusu bulunduğunu, seçilmesi durumunda kadın girişimciliğini özendirmek ve kadın istihdamına yönelik projeleri uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER