Mazlum-der’den Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurahim Ay, ülke genelinde cezaevlerinde yaklaşık 154’ü ağır olmak üzere 526 hasta tutuklu ve hükümlüğü bulduğunu belirterek, bunlarla ilgili...

Mazlum-der’den Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurahim Ay, ülke genelinde cezaevlerinde yaklaşık 154’ü ağır olmak üzere 526 hasta tutuklu ve hükümlüğü bulduğunu belirterek, bunlarla ilgili bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi üyeleri E Tipi Kapalı Cezaevi’nin önünde hasta mahkum haklarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Toplanan kalabalık adına açıklamayı MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay okudu. Ay, “Türkiye’de, normal demokratikleşme paketleri ile yaşanan bazı iyileşmelere rağmen kangren haline gelen cezaevlerindeki sorunlara halen insan onuruna yaraşır çözümler üretilmedi gibi cezaevi koşulları ayrı bir ceza haline gelmektedir. Geçtiğimiz aylarda sadece D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaptığımız bazı görüşmeler dahi cezaevlerinde genel olarak yaşanan ciddi sorunlar hakkında önemli ve vahim bir tablo ortaya koymuş, korkunç bir noktaya varmış bulunmaktadır” dedi.

Objektif istatistiki bilgilere göre cezaevlerinde yaklaşık 154’ü ağır olmak üzere 526 hasta mahkum bulunduğunu belirten Ay, son olarak açıklanan ‘Demokratikleşme Paketi’nde hasta mahkumların durumlarına ilişkin herhangi bir adım atılmamasının toplumda büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Basın açıklamasının ardından Mazlum-Der üyeleri alkışlı protesto yaptıktan sonra cezaevi önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER