Meslektaş Berberler Rakip Oldu

Diyarbakır Yenişehir Mahallesinde Muhtarlık seçimi için berberler çarpışacak. Mevcut Muhtar Demir'e, kendisi gibi berber olan Aziz Çelebi rakip oldu.

Meslektaş Berberler Rakip Oldu
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Yenişehir Mahallesinde iki dönemdir muhtar olan Mehmet Demir'e kimse rakip olamıyor. Önceki seçimlerde birçok meslek grubundan karşısına çıkan rakipleri büyük oy farkıyla deviren Demir'e bu kez meslektaşı rakip oldu.

Yenişehir Mahallesi 3 ve 5'inci sokakta berber dükkanları bulunan iki adayda vatandaşlar tarafından seviliyor. Mevcut Muhtar Demir, mahallenin gözdesi olması ona büyük avantaj sağlarken, aday olan Çelebi ise seçim vaatlerine güveniyor.

HERKESE SAYGI DUYARIM

İki dönemdir Yenişehir Mahallesinde karşısına çıkanlara büyük oy farkı atarak seçilen ve mahallede çok sevilen Muhtar Mehmet Demir, Diyarbakır'daki, mahallelerindeki seçimin bir hizmet yarışı olduğunu dile getirdi.

Şimdiye kadar karşısına çıkan kimseyi rakip olarak görmediğini kaydeden Demir, "Ben şimdiye kadar benim karşıma çıkan kimseye rakip gözü ile bakmadım. Rakip dendiğinde sanki bir hırs var. Ama ben rakipten ziyade bir hizmet yarışı olarak görüyorum ve herkese saygı duyuyorum. Bu kişi benim meslektaşım da olabilir bir kasapta bir marketçi de olabilir ve herkese saygım sonsuzdur. Takdir yine mahallelinindir. O yüzden bu bir yarıştır. Kim kazanırsa emin olun ki ben kendim gidip hayırlı Uğurlu olsun derim" dedi.

"BEN HİZMETİ YUSUF AMCADAN DEVRALDIM"

Muhtar Demir, hizmeti Yenişehir mahallesinin kuruluşunda Muhtar olan ve görevi 41 yıl sürdüren Yusuf amcadan aldığını ifade ederek, "Ben hizmeti Yusuf amcadan aldım. Yusuf amca Yenişehir'de 41 yıl muhtarlık görevi yürüttü. Yusuf amca Yenişehir'in kuruluşuyla hizmetine başladı ve Yusuf amca kendisi bıraktı. Yusuf amca bırakmasaydı hiç kimse muhtarlığı kazanması söz konusu değildi. Bu dönem tekrar varız. Ben nasıl Yusuf amca ben muhtarlığı aldığımda gelip beni tebrik etti ise bende gidip benden muhtarlığı alacak kişiyi tebrik ederim. Ben her zaman varsa bir bilgim veya yapabileceğim bir şey ona yardımcı olurum" diye konuştu.

"RÜYAMIN PEŞİNDEN GİDİYORUM"

Muhtar Demir'in rakibi Berber Aziz Çelebi ise, adaylık süreciyle ilgili olarak, "Gördüğüm rüyanın peşinden gidiyorum" diyerek, adaylık sürecini başlatmasına neden olan rüyayı şu sözlerle anlattı:
"Rüyamda kendimi halka hizmet ederken gördüm. Ben mesleğim icabı vatandaşa hizmet ediyorum. Güzel ilişkiler ve muhabbetler kuruyorum. Ancak bu hizmet daha de ileri seviyelere yavaş yavaş çıkması gerektiğini gördüğüm rüya öncülük etti. Ben rüyamın peşinden gidiyorum ve rüyamı gerçekleştireceğim" dedi.

Yenişehir Mahallesi halkını iyi bildiğini ve tanıdığını kaydeden Çelebi, "Ben mahallemi iyi tanıyorum. Ben burada esnafım ve önemli olan para maddiyat değil, önemli olan sevgi, saygı nazariyatıdır. Zaten sevgi ve saygı, muhabbeti, parayı maddiyatı her şeyi getirir. Mahallemde az sayıda yoksul ve yardıma muhtaç vatandaş var. Bunlar için çalışma içerisine gireceğim. Dul, yetimler, şehir dışından gelen öğrenciler, kapıcılar ve ihtiyaç sahibi kim varsa onları mutlu etmek adına çalışma yürüteceğim. Mahallede sevgi ve saygının artması adına hizmet vereceğim" dedi.

SEÇİM VAADİ ÜCRETSİZ TIRAŞ GÜNLERİ


Yardım konusunda çok hassas olduğunu kaydeden Çelebi, dini maneviyatı bazı özel günlerde ücretsiz tıraşlar yaptığını, Muhtar olarak seçilmesi durumunda her haftanın bir günü belirli saatler arasında ücretsiz tıraş yapacağını seçmenlerine müjdeledi.  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 01:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER