Pyd Eş Başkanı Abdullah'tan Dtk’ya Ziyaret

Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na Suriye'den katılan delegasyon üyeleri ile PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’u ziyaret etti.Diyarbakır’da...

Pyd Eş Başkanı Abdullah'tan Dtk’ya Ziyaret
Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na Suriye'den katılan delegasyon üyeleri ile PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’u ziyaret etti.

Diyarbakır’da geçtiğimiz gün düzenlenen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na katılan Suriye PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve PÇDK Yürütme Komitesi Üyesi Perwin Hesen’in de aralarında bulunduğu heyeti Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk kapıda karşıladı. Yapılan görüşmede konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Suriye'deki gelişmelere dikkat çekti. Kürt halkının demokrasiden yana karar aldığını belirten Türk, "Bugün Suriye’de başlayan savaş halklara bir şey getirmemiştir. İnanıyoruz ki 21. Yüzyıl Kürt halkının özgürlük yılı olacaktır. Kürt halkının içinde olmadığı bir siyaseti kabul etmiyoruz doğrusu bugün Rojava’da bugün var olan kavganın El-kaide ve El-Mısra ile çok iyi biliyoruz Suriye’ye demokrasi getirmeyecek. Demokrasiyi ancak demokrasi isteyenler ve bu esasta çalışanlar, birlik ve isteklerin bir araya gelmesi lazım. Biz biliyoruz Esad diktatördür ancak bir diktatör gidip yeni bir diktatör gelirse Kürt halkı için doğrusu bu sorun çözülemeyecektir. Bu nedenle bugün yaşanan siyaseti her açıdan destekliyor ve istiyoruz ki bu siyaset bu şekilde Kürt halklarının temeli üzerine çalışılsın, Burada verdikleri siyaseti yürekten destekliyoruz" dedi.

DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ise, "Rojava’da gerçekleştirilen halk devriminde kadının büyük emeği var. Rojava’da yaşanan büyük devrim ile Rojava halkı Esad’ın dayatmalarına karşı büyük bir pratiği öne çıkardı. Rojava’daki devrim ile Kürtlerin artık statüsüz yaşamayı kabul etmeyeceğinin mesajını tüm dünyaya verdi" diye konuştu.

PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ise, Kürt halkının Ortadoğu’da varlığını gösterdiğini belirtti. Kürt halkının yıllardır verdiği mücadelede ağır bedeller ödediğini kaydeden Abdullah, Suriye’deki devrime Diyarbakır’ın eşlik ettiğini kaydetti. Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini ifade eden Abdullah, Öcalan’ın çağrısıyla başlayan sürecin Kürt halkı ve Ortadoğu halkları açısından önemli olduğunu bildirdi. Suriye halkı olarak direnişlerini sürdürdüklerini anlatan Abdullah, "Suriye’de başlayan direniş büyük başarılar elde etti. Rojava’daki devrim sadece Rojava halkının değil, Kürt halkının da başarısıdır. Hassas bir sürecin içerisindeyiz ve bu dönemde bir birimizden sorumluyuz. Öcalan’ın belirttiği ulusal konferansta buluşacağız. Yüksek Konsey, PYD ve Rojava olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz" şeklinde konuştu.

Gazeteciler PYD Eş Başkanına soru sorarken, sorulara DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise tercümanlık etti. Bir gazetecinin "Kürtlerin bulunduğu bölgeye Esad rejiminin müdahalesi söz konusu mu veya böyle bir endişe duyuyor musunuz?” sorusuna Asya Abdullah, "Biz 2 yıldan fazladır bir savaşın içerisindeyiz ve biz buna göre bir yol haritası çizdik, önlemlerimizi aldık. Bizim de kendimize göre kırmızı çizgilerimiz bulunmaktadır" diye cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER