SAVCILIKTAN KÜRDİSTAN TABELASINA İNCELEME

Diyarbakır'da, geçen Pazar günü açılan ve asılan tabelasında ilk kez 'Kürdistan' ifadesi bulunan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

SAVCILIKTAN KÜRDİSTAN TABELASINA İNCELEME
Diyarbakır'da, geçen Pazar günü açılan ve asılan tabelasında ilk kez 'Kürdistan' ifadesi bulunan Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Dernek Başkanı Serhad Merdini, polisin bürolarına gelerek kendilerinden tabelayı indirmelerini istediğini söyledi.

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bürolarına tabelalarını asarak açılışlarını basın toplantısı ile duyuran Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği ile ilgili haberlerin basında yer alması üzerine Diyarbakır Cumhuriuyet Savcılığı, dernek ile ilgili inceleme başlattı. Terörle Mücadele Kanunu 10'ncu maddeyle görevli Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı vekilliğinin, Valiliğin başvurusu üzerine inceleme başlatırken, Valilikten Savcılığa gönderilen yazıda, derneğin ambleminde bulunan Güneş figürünün Kuzey Irak'daki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin kullandığı bayrakla benzerlik gösterdiği, ayrıca, Derneğin kullandığı Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği isminin, daha önce kapatılan bir dernek tarafından kullanıldığı, yasalara göre aynı ismin kullanılmaması gerektiği ve olayın bu yönüyle incelenmesi, gerekirse soruşturma açılması istendi. Cumhuriyet Savcısı'nın yapacağı inceleme sonucunda, Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği hakkında mevzuata aykırı davranıldığı tespit edilirse soruşturma başlatılabilecek.

"POLİS TABELANIN İNDİRİLMESİNİ İSTEDİ"

Dernek Başkanı Serhad Merdini ise, açılıştan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekibin derneğe gelerek kendilerinden asılan tabelayı indirmelerini istediklerini söyledi. Merdini, Dernekler Kanunu'na göre başvuru yaptıktan sonra tabela asma zorunlulukları olduğunu belirterek, "Tabelayı indirmeyeceğimizi söyledik. Zaten Dernekler Kanunu'na göre bir adres belirleyip tabela asmamız zorunludur. Tabelayı indirmeyeceğimizi belirttik. Bize herhangi bir resmi belge verilmedi. İndirmememiz durumunda yasal süreç başlatılacağı söylendi. Gelen ekip, ayrıca sürecin etkilenmemesi için tabelayı indirmemizin iyi olacağını belirtti. Ancak, biz kanunların öngördüğü şekilde tabelayı indirmeyeceğiz" dedi
Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2013, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER