Sosyal Bilgiler Kulübü, Köy Okullarına Yardım Etmeyi Sürdürüyor

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Kulübü Topluma Hizmet Dersi kapsamında köy okullarına yardım kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor.

Sosyal Bilgiler Kulübü, Köy Okullarına Yardım Etmeyi Sürdürüyor
 Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Kulübü Topluma Hizmet Dersi kapsamında, köy okullarına ellerinden geldiğince yardım ediyor. Yaklaşık 50 öğrenci, kar kış demeden projelerini hayata geçirmek için gönüllerindeki büyük coşku ile yolları aşındırıyor.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE BİLGİLENDİRMEDE KIZLARIN EĞİTİM ALMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

Öğrenciler, Diyarbakır merkeze bağlı Kuşlukbağı İlköğretim Okulu ve Hazro Dadaşağılıköyü İlköğretim Okulu'na yapmış oldukları yardımlarla hem öğrencileri sevindiriyorlar hem de köylülere kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kızların okula gönderilmesi için bilgiler veriyorlar. Köy halkına Kur'an-ı Kerimden ayetlerle ve Peygamber Efendimizden hadislerle kadına karşı şiddetin olmaması gerektiğini aktaran Sosyal Bilgiler Kulübü öğrencileri, Kürtçe ve Türkçe verdikleri bilgilendirmede kızların eğitim almasının önemini vurguladı. Köylülerde kızların okumasının önemini bildiklerini ve artık bu konuya sıcak baktıklarını belirterek, ellerinden geldiğince kız çocuklarını okutacaklarını söylediler.

ÇALIŞMALARIN BÖLGEDE VE ÇEVRE İLLERDE YAYGINLAŞTIRMASI PLANLANIYOR

Sonrasında okullara kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımında bulunan gönüllü kulüp öğrencileri, minik kardeşlerini sevindirmenin kendileri için büyük bir haz olduğunu söylediler. Maddi durumu iyi olmayan köy halkına da gıda yardımı yapıldı. Sosyal Bilgiler Kulübü Başkanı M. Cihan Şimşek, kulüp olarak en değerli varlık olan kadınların toplumdaki yerinin ve öneminin farkında olduklarını, bu inanışla seminerler düzenlediklerini ifade ederek, yardım çalışmalarını bölgede ve çevre illerde yaygınlaştırmayı planladıklarını söyledi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER