Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu’ndan Yardım Çağrısı

Diyarbakır’da toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu, Suriye’de devam eden iç savaşta mağdur olanlara yardım çağrısında bulundu.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında bir araya gelen Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu...

Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu’ndan Yardım Çağrısı
Diyarbakır’da toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu, Suriye’de devam eden iç savaşta mağdur olanlara yardım çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında bir araya gelen Suriye Halkıyla Dayanışma Koordinasyonu üyeleri Suriye halkı için yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. DTK önünde yapılan basın açıklamasıyla Suriye halkına destek kampanyasını anlatan Diyarbakır Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İdris Ekmen, Türkiye’nin ve Irak’ın Suriye’ye sınır kapılarını açmalarını talep etti. Ekmen, "Birbirinden farklı olmadığı gün gibi ortada olan Esat diktatörlüğü ve muhalefetine milyon dolarlar tutarında silah yardımının yapıldığı ve böylece savaşın körüklendiği bir ortamda, barışın ve demokrasinin adresi olan Rojava halkına ise en ufak bir insani yardım yapılmamakta, aksine gıda ambargosu uygulanmaktadır. Mevcut durumda Rojava halkı, açlık pahasına da olsa, ekmeğini diğer bölgelerden gelen Suriyeli kardeşleriyle paylaşmaktadır. Bu nedenle Rojava’da ciddi bir açlık tehlikesi ortaya çıkmış durumda. Açlık tehlikesinin en üst düzeyde hissedildiği yerlerin başında Esat rejimi ve muhalefet tarafından kuşatılmaya alınmış Afrin bölgesi gelmektedir. Rojava’da bir insanlık trajedisinin yaşanmaması için Rojava üzerine uygulanan ambargonun kaldırılması, Türkiye ve Güney Kürdistan yönetimlerinin tüm kapılarının açık bırakması ve bir insani yardım seferberliği başlatması gerekmektedir” dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER