Tapu Kadastro 166. Kuruluş Yıl Dönümünü Çocuklarla Kutladı

Tapu Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürü Habil Oğan, hedeflerinin vatandaşa daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi.

Tapu Kadastro 166. Kuruluş Yıl Dönümünü Çocuklarla Kutladı
Tapu Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürü Habil Oğan, hedeflerinin vatandaşa daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi. Düzenledikleri yarışmalarda birinci olan öğrencilere hediyelerini veren Oğan, kuruluşlarının 166. yılını çocuklarla kutladıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 166. yıl dönümü Diyarbakır'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalarda İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Galeria İş Merkezi önündeki alanda vatandaşlarla halay çekildi. Resim, müzik, kompozisyon ve şiir yarışmalarında derece alan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Tapu Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları Dağkapı'da vatandaşlara şapka ve tişört dağıttı.

Tapu Kadastro Diyarbakır Bölge Müdürü Habil Oğan, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün; merkez ve taşralarda 18 bine yakın personelle, 22 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 957 Tapu Müdürlüğü ile 20 milyonun üzerinde vatandaşa hizmet verdiğini söyledi. Her yıl nüfusun yüzde 25'inin tapu kadastro hizmetlerinden faydalandığını ifade eden Oğan, ülkede ilk tapu teşkilatının 21 Mayıs 1847'te Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulduğunu aktardı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2004 yılından bu yana birçok projeye imza attığını belirten Oğan, gerçekleştirilen projeleri şöyle sıraladı: "Türkiye kadastrosunun tamamlanması projesi, Tapu Kadastro Bilgi ve Tapu Arşiv Bilgi Sistemi projeleri, Harita Bilgi Bankası Projesi, Hizmet Takip Masası projesi ve sürekli kurumsal gelişim projesi."

Oğan, her bir projenin kısa, orta ve uzun vadede ülkenin büyümesine katkı sağlayacak önemli projeler olduğunu dile getirdi.

Oğan, 166 yıllık bir geçmişe sahip olan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hedeflerinin bilgi teknolojilerini en etkin kullanan ve sunan, sürekli kendini geliştiren, modern yönetim anlayışıyla idare edilen, hizmet verdiği vatandaşların ve çalışanların memnuniyetini ön planda tutan, dünya ülkeleriyle alanında bilgi birikimini ve teknolojisini paylaşan ve yönlendiren lider bir kurum olma yolunda hizmet veren bir kurum olma olduğunu dile getirdi.
 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER