Titak’ın Yeni Yönetimi Baydemir’i Ziyaret Etti

Yeni yönetimini oluşturan Ticari Taksiciler Kooperatifi (TİTAK) Başkanı Mehmet Yalçın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.Konuklarını Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Meclis...

Titak’ın Yeni Yönetimi Baydemir’i Ziyaret Etti
Yeni yönetimini oluşturan Ticari Taksiciler Kooperatifi (TİTAK) Başkanı Mehmet Yalçın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Konuklarını Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Meclis Üyesi Şeyda Aslantaş ve Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ ile birlikte karşılayan Baydemir, yeni yönetimin çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Baydemir, taksilerden durak parası alındığına yönelik duyumlar aldığını ve bunun taksicileri mağdur ettiğini söyleyerek, her taksinin kendi durağında çalışması gerektiğinin altını çizdi. Herkesin birbirinin hakkına saygı duymasının gerekliliğine işaret eden Baydemir, biri kazanırken diğeri mağdur edildiğinde adaletin sağlanamayacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin çıkartmış olduğu turizm haritasında bundan sonra kentte kaç tane resmi taksi durağı, kaç tane cep durak ve minibüs-otobüs yerlerinin bulunduğu noktalarının yer alacağını belirten Baydemir, bu haritayı her taksicinin kullanmasının zorunlu olacağını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar hiçbir yönetimin vermediği imkanı taksicilere sunduğunu anımsatan Baydemir, “Taksilerimiz paslanmıştı, yurttaşlar binmeye korkuyordu. Lütfen yakaladığımız standardı düşürmeyelim” diyerek uyarıda bulundu.

Her taksinin belediyenin ve TİTAK'ın kurasını çektiği durakta çalışma hakkına sahip olduğunu yineleyen Baydemir, “Bunu engellemek zulümdür ve bu zulme Büyükşehir Belediyesi sessiz kalmayacaktır” dedi.

Baydemir, Diyarbakır'da bulunan 52 taksi durağına verilmek üzere hangi taksilerin hangi duraklarda çalışacağını belirleyen ve bu taksilerden de herhangi bir durak parası alınmasının suç olduğunu ifade eden resmi bir yazı hazırlayacaklarını bildirdi. Baydemir, bundan yaklaşık 6 ay önce taksimetre ücretlerinde bir düzenleme yaptıklarını, ancak hala kimi taksi esnafının taksimetre açmadığına dikkat çekerek, bu konuda da TİTAK’ın yeni yönetiminin uygulamanın takipçisi olmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER