Ürettikleri Yöresel Kıyafetleri Satarak Aile Bütçesine Katkı Sağlıyorlar

Diyarbakır Sur Belediyesi tarafından kadının sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan kadın destek merkezlerinde üretilen yöresel ürünler kadınlara hem iş olanağı, hem de sosyal alanda...

Ürettikleri Yöresel Kıyafetleri Satarak Aile Bütçesine Katkı Sağlıyorlar
Diyarbakır Sur Belediyesi tarafından kadının sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan kadın destek merkezlerinde üretilen yöresel ürünler kadınlara hem iş olanağı, hem de sosyal alanda yer bulmasını sağlıyor.

Sur Belediyesi tarafından ilçedeki kadınların ekonomik ve sosyal alanda gelişmelerini sağlamak amacıyla kurulan Kadın Destek Merkezleri'nde verilen kurslara katılan kadınlar meslek sahibi olarak, ürettikleri ürünleri belediye tarafından kurulan mağazada satışa sunuyor. Kadınların ürettikleri ürünlerin aile ekonomilerine katkı sağladığını ifade eden Sur Belediye Başkan Yardımcısı Azize Kutlu, belediye bünyesinde şu an 5 Kadın Destek Merkezi’nde yüz dolayında kadının yer aldığını söyledi.

Sur Belediyesi tarafından kurulan Kadın Emeği (Keda Jine) adı verilen mağazalarda Diyarbakır’a özgü ürünlerin sergilenip satışlarının yapıldığını dile getiren Kutlu, mağazalarda gelirin kadınlara aktarıldığını anlattı. Kutlu, “Keda Jine adını verdiğimiz bu iş yerinin açılma amacı Sur ilçesinde yaşayan kadınların, kendi aile bütçelerine katkı bulunmaları amacıyla kurduk. Sur Belediyesi bünyesinde 4 kadın destek merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde kadınlarımız çeşitli alanlarda verilen kurslara katılıyor. Biçki dikiş, takı tasarım, halı gibi çok sayıda verilen kurslarda ürünlerini yapan kadınlarımız, bu işlerimizde satışları yapıp, ailelerini maddi bir destek sağlıyor. Maddi desteğin yanı sıra, Sur bölgesinde yaşayan kadınların sosyal alanda kendilerine yer bulmaları da sağlanıyor. Bu projelerimizle kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı oluyor. Sosyal bir yaşama müdahil olmalarını sağlıyoruz. Sur bölgesinde yaşayan kadınlar evlerinden dışarı çıkma imkanları pek yoktur. Yaşamı sürekli bir evini içerisinde geçiyor. Biz de kadınlarımızı normal bir hayata alıştırmak, evlerinden dışarıya çıkarmak ve ailelerine maddi katkıda bulunmaları amacıyla böylesi bir projeye giriştik. Şu an 4 kadın merkezimizde bu projelerimiz devam ediyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2013, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER