Vali Kıraç Diyarbakır’ın Kültürel Miraslarını İnceledi

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, restorasyon ve yapım çalışmaları devam eden Sultan Sa’saa Türbesi, Ulu Cami ve Mesudiye Medresesi’nde incelemelerde bulundu.Vali Kıraç, beraberinde Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Çevre ve Şehircilik...

Vali Kıraç Diyarbakır’ın Kültürel Miraslarını İnceledi
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, restorasyon ve yapım çalışmaları devam eden Sultan Sa’saa Türbesi, Ulu Cami ve Mesudiye Medresesi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Kıraç, beraberinde Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Temel ile birlikte yapım aşamasında olan Sultan Sa’saa Türbesi ile restorasyon çalışmaları süren Ulu Cami Şafii Mezhebi bölümü ve Mesudiye Medresesi’ni gezdi. Sultan Sa’saa Türbesi yapımı çalışmaları hakkında Vali Kıraç’a bilgi veren Metin Evsen, çalışmaların hızla devam ettiğini ve en yakın zamanda vatandaşların ziyaretine açılacağını belirtti. Vali Kıraç, Diyarbakır surları, İçkale, Ulu Cami, Mesudiye Medresesi ve Sultan Sa’saa türbesi gibi yapılarla ilgili çalışmalar bittiğinde, şehrin turistik cazibesin daha görünür olacak ve turizm potansiyeli de güçleneceğini söyledi. Sultan Sa’saa türbesinin yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Kıraç, böylesine manevi ve kültürel zenginliklerle dolu olan Diyarbakır şehrinin, bu zenginliklerinin korunmasının ve ayakta kalmasının sağlanarak gelecek nesillere aktarılmasının büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi. Çalışmaların da en yakın zamanda bitirileceğini söyleyen Vali Kıraç, Diyarbakır Surları, İçkale, Ulu Cami, Mesudiye Medresesi ve Sultan Sa’saa türbesi gibi yapılarla ilgili çalışmalar bittiğinde, şehrin turistik cazibesinin daha görünür olacağını ve turizm potansiyelinin de güçleneceğini sözlerine ekledi.

Ulu Camii Şafii Bölümü’nün restorasyon çalışmalarını incelemek üzere Ulu Cami’ye geçen Vali Kıraç, cami avlusunda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ezan okunmasıyla birlikte Vali Kıraç, cemaatle birlikte öğle namazını Ulu Cami’de kıldı. Vali Kıraç, namaz sonrasında esnafları ziyaret ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER