Vatandaş Altına Hücum Ediyor

Altın fiyatlarındaki sert ve hızlı düşüşler, düğün sezonunda vatandaşları altına yöneltti.Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar, 1 ay içerisinde 157 liradan 135 lira sınırına kadar düşen...

Vatandaş Altına Hücum Ediyor
Altın fiyatlarındaki sert ve hızlı düşüşler, düğün sezonunda vatandaşları altına yöneltti.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar, 1 ay içerisinde 157 liradan 135 lira sınırına kadar düşen çeyrek altına rağbet gösterdi. Düğün sezonunda altın fiyatlarının düşmesiyle birlikte satışların arttığını ifade eden Ergani Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Taner, düğün sahiplerinin bu dönemde sıkıntı çekmeden altın alabileceklerini söyledi. Taner, "Sarı maden yatırımcısına unutamayacağı bir ders verdi. Son yılların en hızlı ve en sert düşüşlerine tanıklık ediyoruz. Altındaki bu sert düşüşe üzülen yatırımcılar olduğu gibi sevinenler de oldu. Özellikle düğün hazırlığında olan vatandaşlarımız bu düşüşten oldukça memnunlar. Bu dönemde özellikle üçlü burma ve çeyrek altına rağbet var. Düğün alışverişi yapmak durumunda olanlar için bu fiyatlar bir fırsat olarak onları bekliyor" dedi.

Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemdeki durumunu da değerlendiren Taner, “Önümüzdeki günler için altın fiyatları konusunda bazı altın yatırımcısı uzmanlar fiyatların önümüzdeki süreçte biraz daha gerileyeceği yönünde fikir belirtirken, bir kısım yatırımcı uzmanlar ise altının gidişatı konusunda fikir belirtmekte zorlanıyorlar. Halihazırda piyasalarda bir tedirginlik mevcut. Alıcılar da satıcılar da bu süreçte temkinli davranıyorlar" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER