Yaz Geldi Domates Fiyatları El Yaktı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar vatandaş ile beraber domates fiyatlarını da etkiledi. Güney illerinden gelen sera domateslerinin üretiminin azalması fiyatları son bir ayda yüzde 100'ün üzerinde arttırdı.Son bir ayda piyasada...

Yaz Geldi Domates Fiyatları El Yaktı
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar vatandaş ile beraber domates fiyatlarını da etkiledi. Güney illerinden gelen sera domateslerinin üretiminin azalması fiyatları son bir ayda yüzde 100'ün üzerinde arttırdı.

Son bir ayda piyasada hızla yükselen domatesin kilogram fiyatı 5 liraya yaklaştı. Vatandaş, fiyatlardan şikayet ederken, satıcılar ise domates fiyatlarının kısa süre içerisinde düşmesini umut ediyor. Domates üretiminde yaşanan sıkıntıyı anlatan satıcı Süleyman Son, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için fiyatların arttığını söyledi. Domates satıcısı Mehmet Emin Uçar ise, fiyatlardaki artışın Ramazan ve ihracata bağlı olduğunu belirtti. Uçar, “Ramazan ayının yaklaşması ile ürün fiyatları el yakıyor. Seralarda yetişen domatesler kota olarak yurtdışına gidiyor. Vatandaş domates fiyatındaki yükselişten şikayet ediyor” dedi.

Nurettin Atlı adlı vatandaş da, domates fiyatlarının geçen yıla oranla çok yüksek olduğun ifade etti. Domatesin, sofraların vazgeçilmezi olması nedeniyle mecburen aldıklarını aktaran Atlı, Ramazan ayında fiyatların daha da artmasından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2013, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER