Zalim Esed, Bedir, Uhud ve Hendek'in İntikamını Alıyor

Diyarbakır Ulu cami imamı, dünyadaki Müslümanların zulüm altında oluşunu, "Bedir, Uhud ve Hendek'in intikamını bizden alıyorlar" şeklinde yorumladı.

Zalim Esed, Bedir, Uhud ve Hendek'in İntikamını Alıyor
 İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonraki 5. Haremi Şerif'i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde Cuma Namazı hutbesinde İmam, dünyanın her noktasında Müslümanların zulüm altında olduğunu hatırlattı.

ESED ÇAĞDAŞ FİRAVUN

Müslümanlara zulüm edenleri, "Çağdaş Firaunlar, Nemrutlar ve Ebu Cahiller' olarak isimlendiren Ulu Cami İmamı, ülkesinde masum insanları katleden Baas Rejimi ve Esed'inde çağdaş Firavun olduğunu söyledi. Dünya yüzünde Müslümanların niçin zulme uğradığını ise İmam, "Onlar geçmişte yapamadıklarını şimdi Çağdaş Firavunlar, Çağdaş Nemrutlar ve Çağdaş Ebu Cehillerin eliyle yapıyorlar. Müslümanlara zulmedenler Bedir'in, Uhud'un, Hendek'in intikamını alıyorlar" dedi.

İmam, bundan kurtuluşun da İslam dininin kitabı Kur-an'ı Kerim ve Peygamber Hazreti Muhammedin sünnetine uymakla, Müslümanların birbirini gerçek kardeşi olarak görmesi ve samimi olarak birbirine sarılmasıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER