‘BİRLİK VE DAYANIŞMA RUHU İLE ELEKTRİKLERİNİZİ KESİYORUZ’

 Bu yazımda ele almak istediğim konu, ulusal, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile ilgili.

 Bilindiği üzere hükümet yetkililerinden, Siyasi partilerden, Uluslar arası arenadan ve daha birçok kesimden gelen, gidenin uğrak mekânı oldu Diyarbakır. Herkes kendince Diyarbakır görselliğini bir şekilde dillendiriyor. Gelecek senaryoları umutlu bir perspektiften ele alınıyor. Çizilen resim, tuvalin üzerinde güzel duruyor. Bunları takdir etmemek mümkün değil.

Gelin görün ki memleketin bir başka gerçeği var. Surdan göç edip, tabağını, çanağını, elbisesini dahi alamayan insanlar evlerini terk ederek fırsatçıların onlara fırsattan istifade ayarladıkları köhne evlerde kalmak zorunda kalıyorlar. Çocuklar ise okuduklarında ayrı nakledildikleri okullarda eğitimlerini sürdürüyorlar.

 ‘ÖNCE YARDIM DAĞITTILAR, SONRA ELEKTRİKLERİ KESTİLER…’

Buraya kadar kolay. Kazıklanarak ta olsa, kandırılarak ta olsa bir ev buluyorlar, çocuklar ise okullara gönderiliyor. Ya bundan sonrası? Tamda burada devreye reklam ile gerçeklik giriyor.

Bilindiği gibi Diyarbakır DEDAŞ sözde duyarlılık göstererek tespit ettikleri ailelere gıda yardımında bulundular takdir ettik. Peki, dün bu ailelerin oturdukları veya daha önce taşınanların elektrik paralarını ödeyemedikleri için katlanarak büyüyen borçlarından dolayı elektriklerini kesmek neyin nesi?

 Birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyaç duyulan bu kara günlerde yine birlik ve dayanışma ruhu ile tamamen saçma ve bir o kadarda patavatız hareket eden kurumlar ne kadar çirkin olduklarını bir kez daha göstermiyor mu? Bumu sizin insana ve imana bakışınız? Bu mu sizin dayanışma ruhunuz? Bu kara, zifiri tuzaklarla dolu günlerde insanlara davranış tarzınız ve yaklaşımınız bu mu? Söyleyecek sözüm çok, terbiyem ise sınır koyuyor. Siz kendinize yakışanı zaten yapıyorsunuz, yazıklar olsun.

 Milli eğitim cenahından söz etmek bile istemiyorum, zira duyarsızlıkları ve tutarsızlıkları kafamda, “Bunları koruyanlar kimler” sorusuna yoğunlaşmamı daha mantıklı hale getiriyor. Daha önce resmen organize suç çetesi gibi çalışan okullar ile ilgili yapılan çok sayıda haber ne kayda değer alındı, nede elle tutulur bir soruşturma yapıldı. Eğer bu bir ihbar ise ben ihbar ediyorum. Milli Eğitim camiası görevini kötüye kullanıyor, onları da kollayan, koruyanlar suç ortaklarıdır…
Saygılarımla
[email protected]

YORUM EKLE