‘GÜVEN’ İMİZİ TAZELEDİN

 Bilindiği üzere geçmiş yıllarda kişisel çıkarlar uğruna özellikle Diyarbakır Et ve Süt Kurumu birileri tarafından babasının kombinası gibi kullanılmıştı. Birçok gazetenin manşetlerindeki ve TV ana haberlerinin gündemine girmişti. Deformasyonun tavan yaptığı, laçkalığın bit türlü önüne geçilemediği, kişisel primlerin daha çok klişe olduğu bir kurum haline gelmişti Et ve Süt Kurumu. Doğrusu ben bu kurumun bir daha ıslah olacağına inanmıyordum.

 

Hal böyle iken piyasadaki et arzı ve talebini dengede tutarak ET MAFYASINI dizginleyebilecek bir kurum rolündeyken Et ve Süt Kurumunun bazı yetkilileri, görevlerini bırakmış, Diyarbakır’da Et mafyasının istediği şekilde et fiyatları ile oynamasına zemin hazırlamıştı.

 

Durumun bir daha düzelmeyeceği fikri kafalarda sabitlerinken ve gidişat ta kendini böyle gösterirken bende geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina müdürlüğü ile ilgili bir köşe yazısı yazmıştım. Yazının akabinde kombina müdürü Hamdullah Güven doğal olarak bana yazının nedenini sormuştu ve bende açıklamıştım. Başta güvenlik önlemleri olmak üzere daha birkaç farklı konuyu ele almıştım. Daha aradan iki gün bile geçmeden bazı duyumlar aldım. Aldığım duyumlara göre, sayın Güven’in göreve başlaması ile birlikte olumlu ve yapıcı atakları yaşama geçmiş bile. Ben bile yazının bu kadar hızlı yaşam bulacağına kanat getirmemiştim. Bazı konularda bir çok kesimden yorumları alan ve iyileştirme çalışmalarına hız veren Hamdullah Güven’in yeni bir çizgi, yeni bir imaj ve yeni bir vizyon ile geldiğini söyleyebilirim. 

 

Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen Hamdullah Güven’in genel merkezi ile iletişime geçtiği, başta kamusal alanlarını güçlendirmeye yönelik girişimlerde bulunduğu, daha etkin ve hızlı hizmet anlayışı adına yenileme çalışmasına gittiği ve Diyarbakır’da ki et piyasasındaki arz ve talep dengesini kalıcı kılmak adına girişimlerde bulunduğunu öğrendim.

 

Niyet iyi olunca, akıbette iyi olurmuş, böylesi değerli kimliklerin görevlerini daha iyi icra etmeleri adına yaşamın tüm katmanlarının kendilerini desteklemeleri gerektiğine inanıyorum. 

 

Şu anda Diyarbakır genelinde birçok kurum vazife ve vicdanını unutmuş olsa bile Et ve Süt Kurumu gibi kurumlardaki bu yenilikçi düşünce, kötü zihniyete karşı iyi niyetin hala galip getireceği inancını yeniden yeşertmeme neden oldu. Teşekkürler Hamdullah Güven, içimizdeki güven duygusunu tekrar yeşerttiğin için.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE