“Bölge Sporu Nasıl Ayağa Kalkabilir?”

“Bölge Sporu Nasıl Ayağa Kalkabilir?”

 

Merhaba Haberyirmibir.Com’un değerli takipçileri..

İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle bir süre yazılarımıza ara vermiştik. Gelinen noktada bu konuda boşluk ve ihtiyaç oluştuğunu hissederek tekrar yazmaya karar verdik. Bu vesile ile bundan sonra gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirmek ve analiz etmek düşüncesiyle tekrar sizlerle olacağız inşallah.

Futbolun günümüzdeki etkisini,takımlarımızın durumunu,bölgede futbol ve diğer branşlarda yaşanan sıkıntıları,kısacası olumlu ve olumsuz anlamda cereyan eden tüm sportif olayları görüşlerimiz ışığında siz değerli okuyucularımızın takdirine sunacağız.

Yazılarımızda okuyucularımızdan gelen görüş,eleştiri gibi etkenleri dikkate alıp ortak bir çözüm noktasında buluşma gayretinde olacağız. Amacımız her zaman üzüm yemek olacak,bağcıyı dövmek olmayacak. Çünkü biz anlayış olarak yapıcı olmaktan,çözümden yanayız. Kimseden çekinmeden,kimsenin etkisinde kalmadan,kimseyi korumadan ve kayırmadan toplum yararına doğru olan neyse onu dile getirdik,bundan sonra da hiçbir sapmadan olmadan aynı çizgide yürümeye devam edeceğiz.

Günümüzde bölge sporunun geri kalmasının çok nedeni var. Ancak bize göre en büyük neden uzun vadeli çalışmalar içerisinde olmayıp hep kısa vadeli proje ve programlarla günü kurtarmaya yönelik sığ anlayışla hareket edilmesidir. Bilakis futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmadığını,günümüzde endüstriyel bir seviyeye ulaştığını görerek ona göre bir yapıyı oluşturmak gerektiği artık kaçınılmazdır.

Bölgemizi ele aldığımızda diğer bölgelere göre tesisleşme,alt yapı ve yönetimsel anlamda diğer bölgelerin gerisinde kaldığı su götürmez bir gerçektir. Nedenlere baktığımızda geçmişten gelen ve önüne geçilmeyen aynı hastalığı görüyoruz. Günü kurtarma,tribünlere oynama,gösteriş ve şov amaçlı olarak yöneticilik yapmak ve kalıcı çözümler üretme anlamında bürokrasi ayağını iyi kullanamama bunların başında geliyor.

Bölgede her kentte parmak sayılarını geçmeyen tesis sayısı,ayrıca kalifiye olmayan antrenörlerle çalışmakla sporumuz nereye kadar böyle gidecek acaba?

Temel sorunun alt yapı ve tesisleşme olduğu gerçeğiyle hareket edersek bölgenin sporda ayağa kalkmasının en az 10 yıllık bir süreyi gerektirdiği gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu gereklidir,elzemdir.Bunun için işi bilen idareciler,sabır ve doğru strateji şarttır.

Genç nüfüsün yoğun olduğu bölgemizde ,yeterince ilgi ve alakanın olmadığı bir yaklaşımla devam edildiği sürece gençlerimizin spor ve sporcu potansiyeli iyi değerlendirilemeyecektir.

Yapılacak en mantıklı şey,kısa,orta ve uzun vadeli projelerle bölgedeki sporcu profillerinin ortaya çıkarılması,bu sporcuları eğitecek iyi eğitmen kadrolarının kurulması,bunlarla paralel olarak kurulacak tesislerde bu gençlerin eğitiminden sporuna kadar tüm yaşantılarının tekrar analiz edilip iyi sporcular olarak hem bölgeye hem de ülkeye hizmet etmek şiarıyla yetiştirmektir.

Umarım yukarıdaki tespitler ışığında bölgemiz sporda kalkınma hamlesiyle ülke sporuna 10 yıl sonra damga vurur hale gelir. Sevgiyle kalın.

YORUM EKLE