Babam ‘Ne Mutlu Türküm Diyene Demediği İçin Katledildi'

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, İHD ve kayıp yakınları olarak faillerin ortaya çıkarılması için 219'uncu kez alanlarda olduklarını belirterek, ancak bugüne kadar bu faillerin yargılanması konusunda herhangi bir adımın atılmadığını söyledi.

Babam ‘Ne Mutlu Türküm Diyene Demediği İçin Katledildi'
İHD Diyarbakır Şubesi yöneticileri ve kayıp yakınlarının, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla düzenlediği oturma eyleminin 219'uncusu, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıp fotoğraflarının üzerinde bulunduğu poster ile "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar.
                             
‘KAYIP YAKINLARINA HESAP VERMELİSİNİZ’

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, İHD ve kayıp yakınları olarak faillerin ortaya çıkarılması için 219'uncu kez alanlarda olduklarını belirterek, ancak bugüne kadar bu faillerin yargılanması konusunda herhangi bir adımın atılmadığını söyledi. Bilici, hükümet yetkilileri ve savcılara seslenerek, "Biz 219 haftadır burada suç işledik. Çünkü biz 219'uncu kez burada failleri deşifre ettik. Eğer siz bunlara soruşturma açmıyorsanız biz bunlara iftira etmiş oluyoruz. O zaman bize dava açın. Eğer siz bunlara soruşturma açmadıysanız o zaman siz suçlusunuz. Biz buradan basın yoluyla çağrıda bulunuyoruz biz kayıp yakınları olarak kayıplarımızı istiyoruz" dedi. 
 
'BABAM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEMEDİĞİ İÇİN KATLEDİLDİ'

Bilici'nin ardından ise bu hafta 1993 tarihinde Dağkapı Meydanı'nda gözaltına alınarak kendisinden bir daha hiç haber alınamayan Ali Tekdağ'ın hikayesini kızı Nuran Tekdağ anlattı. Tekdağ, babasının daha önce 19 kez gözaltına alındığını belirterek, "Babam annemin yanında Dağkapı çarşı merkezinde gözaltına alındı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Babam daha önce 19 kez gözaltına alındı. Ancak babam hiçbir zaman onlara boyun eğmedi. Boyun eğmediği için şu an aramızda değil. O dönemlerde bir astsubay babamın öldürülmesiyle ilgili itiraflarda bulundu. Babama işkence yaparak katlettiler. Babama işkence yaptıktan sonra 'Ne Mutlu Türküm dersen seni serbest bırakırız' demişler ancak babam onlara boyun eğmedi ve demedi çünkü Kürttü" şeklinde konuştu. Tekdağ, babasının failinin bulunması çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER