Bağlarda Çözüm Süreci Tartışıldı

Bağlar Belediyesi ve BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından Selahattin Eyyübi esnafının katılımıyla belediyenin 2012-2013 çalışmaları ve çözüm sürecine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, silahların susmasının ardından tartışma ve fikir üretme dönemi olduğu değerlendirmesinde bulunarak, çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde bundan tüm halkların kazançlı çıkacağını söyledi.

Bağlarda Çözüm Süreci Tartışıldı
Bağlar Belediyesi ve BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından Selahattin Eyyübi esnafının katılımıyla belediyenin 2012-2013 çalışmaları ve çözüm sürecine ilişkin toplantı gerçekleştirildi. BDP Diyarbakır İl  Başkanı Zübeyde Zümrüt, silahların susmasının ardından tartışma ve fikir üretme dönemi olduğu değerlendirmesinde bulunarak, çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde bundan tüm halkların kazançlı çıkacağını söyledi.
 
KIRAATHANE’DE HALK TOPLANTISI

Bağlar Belediyesi ve BDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından Selahattin Eyyübi esnafının katılımıyla belediyenin 2012-2013 çalışmaları ve çözüm sürecine ilişkin toplantı gerçekleştirildi.
Selahattin Eyyübi Mahallesi’ndeki bir kıraathanede gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, BDP Diyarbakır İl  Başkanı Zübeyde Zümrüt, Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Esnafların ilgi gösterdiği toplantıda çözüm süreci tartışılırken, Bağlar Belediyesi’nin 2012-2013 çalışmaları paylaşıldı. 
‘ÖCALAN’IN MESAJI TÜM HALKLARA’

Çözüm sürecine ilişkin toplantıda bir değerlendirme yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, silahların susmasının ardından tartışma ve fikir üretme dönemi  olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Abdullah Öcalan’ın Newroz’da  verdiği mesajın  sadece Kürtlere verilmiş bir mesaj değil, tüm halklara verilmiş bir mesaj olduğunu söyledi. Zümrüt, “Bu son iki yıllık süreç çok önemli gelişmelerle geçti. Bu süreci başlatan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dır. Bütün halkımız bilmelidir ki, bu çözüm sürecini sayın Öcalan ortaya çıkarmıştır. 14 yıldır İmralı Ceza Evin’de tutulan Sayın Öcalan barışı sağlamak ve Kürt sorunun çözmek için büyük fedakârlıklar yaparak bugünlere gelmiştir” dedi.

AYDIN ARSLAN BULVARINA EKOLOJİK DÜZENLEME

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran da, belediyenin 2012 yılında yaptığı çalışmaları ve 2013 yılı projeleri hakkında görsel ve sözlü sunumda bulunarak, çalışmaları esnafla paylaştı. 
Bu projeler içerisinde yer alan ve Selahattin Eyyübi bölgesinde yapılacak olan Aydın Arslan Bulvarı düzenleme projesi esnafın görüş ve önerilerine sunuldu.  Projeyi tanıtan Baran,  “Ninova Alışveriş Merkezi ile NCİTY Alışveriş Merkezi arasında kalan ana cadde ve ara sokakları yenileyerek ekonomik canlılık ve ticari gelişimi amaçladığımız bu proje, önümüzdeki hafta başlıyor. Proje ile yayalar ve engelli vatandaşlar için öncelikli yaya aksı oluşturmayı, ekolojik eksenli sokak ve cadde dokusu yaratmayı hedefliyoruz. Yine estetik aydınlatma direkleri ile daha aydınlık cadde ve sokaklar açığa çıkacak, cadde boyunca dekoratif oturma birimleri kullanılacak. Ihlamur, çınar, süs eriği, at kestanesi, servi, oya ağaç türlerinin oluşturduğu 2067 ağaç dikimiyle ekolojik sokaklar oluşturulacak, doğal taşlar seçilerek ekolojik çizgi takip edilecektir. Ağaç gövde altlarına dekoratif amaçlı olarak renkli dolomit taşları kullanılacaktır” dedi.

‘BÖLGEYİ CANLANDIRACAĞIZ’

Baran, Belediyenin esnaflardan beklentilerini ise şöyle sıraladı: “İşyeri tabelalarının tek formata dönüştürülmesi, sundurmaların düzenlenmesi, işyeri içeriğine göre cephe düzenlemelerinin yapılmasını esnaftan bekliyoruz. Bu çalışmayı birlikte yapacağız. Sizlerin d e katkılarıyla bölgeyi canlandıracağız.” 
Baran’ın ardından söz alan esnaflarda projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken çeşitli görüş ve önerilerde bulundu.bir esnaf ise “iş yapmak için iktidar partisinden olmaya gerek yok. Bağlar belediyesi bunu projeleriyle bize gösterdi” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER