Bilge Gençlik Kulübü’nden Duman Konseri Protestosu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelen Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Duman grubunun, Diyarbakır’da düzenleyeceği konseri protesto etti.DÜ eğitim fakültesi önünde toplanan grup, tekbir getirerek slogan attı....

Bilge Gençlik Kulübü’nden Duman Konseri Protestosu
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelen Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, Duman grubunun, Diyarbakır’da düzenleyeceği konseri protesto etti.

DÜ eğitim fakültesi önünde toplanan grup, tekbir getirerek slogan attı. Katılımcılar adına konuşan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı İlyas Kayhan, kulüp olarak bugün burada 11 Mayıs Cumartesi günü peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da yapılması planlanan Duman grubunun ‘Rezil’ açık hava konserini kınamak için toplandıklarını söyledi. Duman grubunun 2009'da çıkardıkları Duman-1 adlı albümünün Rezil isimli şarkısında İhlas süresinin ayetlerini ‘Lem yelid ve löp yutar’ şeklinde tahrif ederek Müslümanların hidayet kaynağı olan Kur’an’ın ayetleriyle alay ettiğini iddia eden Kayhan, “Bu rezil grup yapmış olduğu bu alçakça ve utanmazca davranışla yetinmeyerek bu rezil parçayı konserlerinde de dile getirmekten geri durmamıştır. Fitne Dumanı olan bu grup kendilerine gelen tepkiler karşısında utanmayarak şu ifadeleri kullanıyorlar, ‘Şarkıda eleştirdiğimiz şey dinin suistimal edilmesidir.’ Bilge Gençlik Kulübü’nün Gençleri olarak buradan bu rezil gruba seslenmek istiyoruz, İslam dinini su istimal edenleri eleştirecek başka yol başka metot mu bulamadınız ki yüce Allah’ın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda, utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslam dinini suistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle tel’in ve protesto ediyoruz” dedi.

Devlet Tiyatroları’nda gösterilen ‘Çirkin’ adlı tiyatro oyununa da tepki gösteren Kayhan, oyunda ensest ilişkilerin ve şehvet düşkünlüğünün ulu orta canlandırıldığını ileri sürerek bu ahlaki yozlaşmaya bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından Kayhan, toplanan kalabalığa ayrı ayrı dağılmalarını isteyerek, provokasyona mahal vermemelerini istedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi alırken, grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER