Bölgede Tanınmak İçin Ücretsiz Dağıtıyor

Güneydoğu illerine yönelik tanıtım atağı başlatan kurum, bölgede yerli çayın kullanımını artırmak için evlere ücretsiz çay dağıtıyor -Diyarbakır ÇAYKUR Bölge Koordinatörü Özkılıç: "Toplam 50 bin konuta ulaşmayı ve 10 ton civarında çay dağıtımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz"

Bölgede Tanınmak İçin Ücretsiz Dağıtıyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi için özel çalışma başlatan ÇAYKUR, bölgede yerli çayın kullanımını artırmak için evlere ücretsiz çay dağıtıyor.

Hindistan ve Sri Lanka'dan gelen ve halk arasında "kaçak çay" diye adlandırılan yabancı çaylar özellikle son 20-30 yılda bölgede ağırlıklı olarak tercih ediliyor.
ÇAYKUR, Güneydoğu'da yabancı çayların etkisini kırmak ve yerli çayın kullanımını artırmak için bölgede özel bir tanıtım çalışması yapıyor. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünce başlatılan ve Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen çalışmada, Diyarbakır'daki 50 bin eve 200'er gramlık çay paketleri dağıtılıyor. Bölgedeki diğer illerde de yapılacak çalışmayla etkili bir tanıtım amaçlanıyor.
ÇAYKUR Pazarlama Şefi Yavuz Sütlüoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, amaçlarının ürünlerini tanıtmak olduğunu söyledi.
Bayilerin desteğiyle kampanyayı yürüttüklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Evlere dağıtım yapılıyor. Diyarbakır'da 50 bin haneye ücretsiz birer paket çay dağıtıyoruz. Diyarbakır ve Gaziantep'te kampanya yürütülüyor. Amaç vatandaşlara sağlıklı, kaliteli çayımızı tanıtmak. Özellikle bu bölgede kullanılan yabancı çaylara adeta kutsiyet atfedilmiş. Halbuki bir kısmı kimyasal boyalar içeriyor. Biz sağlıklı çay sunuyoruz. Muhtemelen bölgedeki yabancı çay kullanımı azalacaktır" diye konuştu.

-Diyarbakır'da 10 ton ücretsiz çay-

Diyarbakır ÇAYKUR Bölge Koordinatörü Ferman Özkılıç da Diyarbakır genelinde toplam 50 bin haneye ulaşmayı ve 10 ton civarında ücretsiz çay dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti. Çay tanıtımını broşürlerle de yaptıklarını ifade eden Özkılıç, kentte 10 noktada tadım ekipleri bulundurduklarını ve bunların vatandaşlara çay ikram ettiğini ifade etti.
Özkılıç, yöre halkının genelde tadı almadığı şikayetiyle kendilerine geldiğini bu nedenle en çok çayı demleme şekli üzerinde durduklarını anlatarak, "Bizim çayımız normalde demledikten sonra 15 dakika bekletmemiz gerekiyor, bu husus çok önemli. Beklettiğimiz zaman tam yöre halkının damak tadına yakın bir çay ortaya çıkıyor. Evlere dağıttığımız broşürler de çay demleme şekliyle ilgili bilgi ve görseller içeriyor" dedi.

-Üzerine kar yağan tek çay yerli çay-

Özkılıç, dünyanın birçok yerinde çay üretimi yapıldığını ancak hiçbirinin üzerine kar yağmadığına dikkati çekerek, bu hususun tarım ilaçları kullanımını etkilediğine işaret etti.
Özkılıç, "Dünyada üzerine kar yağan tek çay bitkisi bizim çayımız. Dolayısıyla diğer ülkelerde sürekli yaz iklimi olduğu için bazı haşereler oluyor ve kimyasal ilaçlamalar yapılıyor. Bizim çayımıza kar yağdığı için bu haşereler olmadığından kimyasal ilaçlama yapılmıyor ve tüketiciye daha sağlıklı çay ulaşıyor" diye konuştu.
Öte yandan Diyarbakır'daki çeşitli semtlerde evlere dağıtım yapan ekipler, vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.  
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER