Bu nasıl güvenlik?

Alman kadın turist, Yedi Kardeşler Burcu’nu gezerken kapkaççıların saldırısına uğradı. Çantası alınan turistin kolu kırıldı.

Bu nasıl güvenlik?
Valilik, Belediye ve diğer kurumlar Diyarbakır’a turist gelsin, sosyo-ekonomik anlanma Dçanlılık sağlansın diye uğraş verirken, turistleri korkutan dehşet verici, kapkaççıların önü alınamıyor. Diyarbakır Surları'nı gezmek için gelen Alman kadın turist, çantasını almak isteyen kişinin çekmesi sonucu 1,5 metre yükseklikten düşerek yaralandı.
 
ALMAN KADIN TURİST                              
 
Bitlis'in Tatvan ilçesinden Diyarbakır'a turistik amaçla gelen Alman vatandaşı iki arkadaş Sieglinde Schmidt (61) ve Evita Wagner (65), Turistik Caddesi'ndeki Yedi Kardeşler Burcu'nda dolaşırken bir kişinin kapkaç girişimine uğradı.
Kapkaççının, burçların yan duvarlarında duran kadının çantasını çekmesi üzerine 1,5 metre yüksekten düşen Schmidt, sol kolunun üzerine düştü.
 
KADININ KOLU KIRILDI
 
Sol üst kol kemiği ile omuzunun birleştiği yerdeki kemiği kırılan Schmidt'e ilk müdahale Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Kolu bandaja alınan Alman kadın, ameliyat edilmek üzere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
 
OLUMSUZ BİR KAANATİM YOK
 
Doktorların "Ameliyat edilmesi ve koluna platin takılması gerektiğini ve kolunu artık eskisi gibi kullanamayacağını" ifade ettikleri Schmidt, "Yaşadığım olaya rağmen Türkiye ile ilgili olumsuz bir kanaatim yok. Böyle bir olay her yerde başıma gelebilirdi. Türkiye ile ilgili başka bir kötü anım yok" dedi.
 
VATANDAŞLARIN TEPKİSİ
 
Öte yandan, semt sakinleri ve olayı haber alan vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Bir taraftan turist gelsin diye çaba gösteriliyor, diğer yandan gelen turiste yapılan kötü muamele var. Çevrede güvenliğin olmayışını fırsat bilen kapkaçılara karşı gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar şöyle dedi;
“Şehrin en tarihi bölgesi olan Yedi Kardeşler Burcu’nda kapkaç ve hırsızlık yaşanıyorsa, bunun sorgulanması gerekir. Buralarda polisin olması gerekir. Diyarbakır’ın imajını bu tür olaylar olumsuz yönde etkiliyor. Birileri burda çok kusurlu.”
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER