Denetim Ekiplerine Güvenli Gıda Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü, Sur Belediyesi zabıta ve gıda denetim ekiplerine “Halk Sağlığı, Güvenli Gıda ve Hijyen” konulu bir eğitim semineri verdi.

Denetim Ekiplerine Güvenli Gıda Eğitimi
Veteriner ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Muhsin Uyanık ve Gıda Mühendisi Ahmet Çılgın Sur Belediyesi zabıta, gıda denetim ekipleri ile ruhsat birimi çalışanlarına “Güvenli Gıda ve Hijyen” konulu bir seminer verdi. Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Altunkaynak’ın da eşlik ettiği seminerde Gıda Mühendisi Ahmet Çılgın tüketiciye güvenli gıdanın sunulmasının koşullarını anlattı. Çılgın işyerlerinde hijyen koşulları ile gıda üretim yerlerindeki hijyen kriterleri konusunda bilgilendirme yaptı. Çılgın ayrıca işyerlerine ruhsat aşamasında yönetmelik gereği taşınması gereken kriterler hakkında bilgi verdi.
 
‘DİĞER BELEDİYELERE DE VERİLECEK’
 
Şube Müdürü Muhsin Uyanık gelecek hafta aynı eğitimin Yenişehir Belediyesi çalışanlarına verileceğini, diğer belediyelere yönelik çalışacaklarını bildirdi.
Sur Belediye Başkanvekili Mehmet Ali Altunkaynak da kentte düzenlenen fuar ve tanıtım günlerine dikkat çekerek, "Bin-iki bin kişi kente geliyor. Özellikle Sur bölgesinde güvenli gıda konusu önem kazanmaktadır. Daha hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Altunkaynak, Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü eğitim çalışmasının gıda ve hijyen ile sınırlı olmaması diğer alanlarda da eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER