Diyarbakır Esnafından Örnek Davranış

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, kendi iş yerinde tarihi geçmiş ürünleri tespit eden esnaf, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi. Çalışma sonucunda 1.5 ton ürün imha edildi.Bağlar’da esnaf olan Mehmet Er...

Diyarbakır Esnafından Örnek Davranış
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, kendi iş yerinde tarihi geçmiş ürünleri tespit eden esnaf, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi. Çalışma sonucunda 1.5 ton ürün imha edildi.

Bağlar’da esnaf olan Mehmet Er adlı vatandaş, iş yerindeki malzemeleri kontrol ederken son kullanım tarihi geçmiş ürünleri tespit ettiklerini söyledi. Amaçlarının hem belediyeye yardımcı olmak hem de halkın sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Er, “Kendi iş yerimizde son kullanım tarihi geçmiş gıda malzemesini tespit ettik. Bu konuda Bağlar Belediyesi Zabıta ekiplerini bilgilendirdik. Gıdaları Bağlar Belediyesi zabıtalarının yardımıyla imha alanına getirerek imha ettik. Halkımızın sağlığına zarar verecek ürünlerinin satılmaması gerektiğini düşünerek kendimiz böyle bir girişim başlattık. Her esnafın bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta bu tür ürünler halkın sağlığını tehdit ediyor” dedi.

Bağlar Belediye Zabıta Müdürlüğü ise yaptıkları değerlendirmede zabıta olarak özellikle tarihi geçmiş gıdaların kontrolünde çok titiz davrandıklarını, ancak buna rağmen yurttaşların da bir ürünü alırken son kullanım tarihlerine özellikle dikkat etmelerini istediklerini belirtti. Esnafın gösterdiği bu davranışı çok olumlu karşıladıklarını kaydeden zabıta müdürlüğü, diğer esnaflarından da bu tür örnek yaklaşımlar beklediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER