Diyarbakır'da 1 Mayıs Hazırlıkları

Medeni Alpkaya, bu kutlamayı Nevruz coşkusunda yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da 1 Mayıs Hazırlıkları
Diyarbakır'da düzenlenecek olan 1 Mayıs Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı

Medeni Alpkaya, bu kutlamayı Nevruz coşkusunda yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da memur sendikaları ve demokratik örgüt temsilcileri tarafından 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda kutlanacak olan İşçi Bayramı'nın hazırlıklarına ilişkin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan 1 Mayıs Mitingi Düzenleme Kurulu Başkanı ve KESK Şubeleri Platformu Dönem Sözcüsü Medeni Alpkaya, kendilerini ezilen ve emekçi kesimin öncü gücü olarak gördüklerini kaydetti. Demokrasiden ve özgürlükten yana olduklarını söyleyen Alpkaya, yaptıkları aktiviteler, yürüyüşler ve etkinliklerle devletin meselenin çözümünden yana tercihine pozitif etki yaptıklarına yürekten inandıklarını söyledi. 1 Mayıs'ı bu yıl Nevruz tadında yaşamak istediklerini dile getiren Alpkaya "Bu yıl 1 Mayıs'ı Nevruz 2013 coşkusuyla karşılayacağız. Kadim Amed'de yapılacak olan 1 Mayıs mitinginin tertip komitesinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğinde ve halkımızın öncülüğünde kentimizde 1 Mayıs 2013 tarihinde 'Çözüm Demokratik Kurtuluşla Mümkündür' şiarıyla miting düzenleme kararı aldık. Resmi başvurular tamamlanmış bulunmaktadır. Emekçilerin ve işçilerin birlik, dayanışma ve insanca yaşama mücadelesinin sembol gününde yapılacak olan mitingde,Diyarbakır'dan verilecek anlamlı mesajlarla Türkiye ve dünya kamuoyuna sesleneceğiz" dedi.

Basın açıklamasına katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, 1 Mayıs'ın emekçilerin görkemli bir şekilde kutlamak için eylemler yaptığı bir gün olduğunu söyledi. Üçer, "Sadece emek verenlerin sömürüldüğü bir ortamda, emeğin ve emekçinin hiçe sayıldığı bir geçmişten geldiği bir toplumda, emekçilerimizin 1 Mayıs azmini kutluyorum. Türkler de Kürtler de emek cephesinde birleşip 1 Mayıs gibi anlamlı bir günü kutlamalı" diye konuştu.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise yaptığı Kürtçe konuşmada 1 Mayıs'ın özgürlüğü ifade ettiğini dile getirdi.

Basın açıklamasına BDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda STK temsilci ve üyesi katıldı

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER