Diyarbakır’da '2. Pırlanta Semineri'

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı tarafından, bu yıl 2.’si düzenlenen pırlanta eğitim semineri toplantısı gerçekleştirildi.Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar...

Diyarbakır’da '2. Pırlanta Semineri'
Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı tarafından, bu yıl 2.’si düzenlenen pırlanta eğitim semineri toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, bu kursun, ikinci etap kurs olduğunu söyledi. Son yıllarda pırlantaya Diyarbakır’da ciddi anlamda bir rağbet olduğunu belirten Akkul, pırlantaya rağbet olduğu zaman, eğitim alınması gerektiğini ifade etti. Diyarbakır’daki esnafın bu konuda bilgi sahibi olmadığını dile getiren Akkul, “Pırlantaya rağbet olduğu için de tüm esnafımıza bu fırsatı verdik. Yaklaşık 15 gündür kurs gördükten sonra, Türkiye’nin en önemli hocalarını Diyarbakır’a davet ettik. Onların nezdinde kurslar verdik. Bugün kursa katılan arkadaşlarımızın sertifikası törenini yapacağız. Bundan sonra esnafımızın talebi devam etmektedir. 3. etabı da hocamla beraber Diyarbakır’da yapacağız. İlk kursumuza 35 esnafımız katılmıştı, ikincisinde 30 esnaf başvuru yaptı. Şu anda da talep var. İki yıl önce belki kuyumcularımız pırlanta satmıyordu. Talep geldiğinde bütün kuyumcularımız pırlanta satmaya karar verdi. Pırlanta satılınca da bunun mutlaka eğitimini almak lazım. Eğitim aldıktan sonra gönül rahatlığıyla satılabilir. Çünkü pırlanta öyle bir şeydir ki, minimum bir hata 3 bin dolardan başlıyor. Bundan sonra esnafımız da vatandaş da mağdur olmayacak” dedi.

Daha sonra konuşan Türkiye Gemoloji Derneği Başkanı Fazıl Özen ise, Türkiye’nin 70 şehrinde bu eğitimleri tamamladıklarını kaydetti. Özen, “3 binden fazla da mezunumuz var. Edirne’den Van’a kadar bu eğitimleri yaptık fakat Diyarbakır’da özellikle esnafın çık olması ve pırlantanın satışlarında büyük bir artış var. Bu eğitimlerimiz sayesinde kuyumcular sorunlarla karşılaşmayacak. Bu toplantı uluslar arası geçerlilikte bir eğitimdir, bitiren arkadaşlarımıza uluslar arası geçerlilikte birer sertifika veriyoruz. Pırlantanın oluşumundan satışına kadar her şey katılımcılara anlatıldı. Kesilmesi, önce veya sonraki değerlendirmeleri, ağırlığı, berraklığı gibi bütün değerlendirmeleri alıyor katılımcı arkadaşlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursta başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER