Diyarbakır'da Çözüm Süreci Bereketi

Çözüm sürecini oluşmasıyla bölgeye gelen huzur yatırımları her geçen gün artırıyor. Diyarbakırlı işadamı Şakir Bozçalı, betondan yaptığı el sanatlarını Diyarbakır'dan dünyaya ihraç etmek için büyük bir yatırım gerçekleştirdi.Diyarbakır’da...

Diyarbakır'da Çözüm Süreci Bereketi
Çözüm sürecini oluşmasıyla bölgeye gelen huzur yatırımları her geçen gün artırıyor. Diyarbakırlı işadamı Şakir Bozçalı, betondan yaptığı el sanatlarını Diyarbakır'dan dünyaya ihraç etmek için büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da bu yıl 5. düzenlenen Orta Doğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı’nda ürünlerini sergileyen Sanatkar Beton, büyük ilgiyle karşılaştı. Bölgede ilk olma özelliğini taşıyan betondan sanat ürünlerine yapan işadamı Şakir Bozçalı, çözüm sürecinin gelmesiyle birlikte yatırımlarını artırdıklarını ifade etti.

Kuzey Irak başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden sipariş aldıklarını aktaran Bozçalı, fuarda en çok ilgi gösterilen stantlardan birine sahip olduklarını söyledi. Bozçalı, "Bu yılki fuar çok iyi geçti. Bizim reyona ilgi süperdi. Geçtiğimiz yıllarda da bu fuara katılmıştık. Bu yıl kendimizi daha fazla geliştirdiğimiz için, çok yoğun bir ilgiyle karşılaştık, bundan dolayı çok memnun kaldık. Çözüm süreci oluştuğu için Diyarbakır’a büyük yatırım yaptık. Türkiye’de üretilemeyen malzemeleri biz şuan Diyarbakır’da üretiyoruz. Ürünlerimiz arasında piknik malzemeleri, heykeller, figürler, süs havuzları, banklar, çeşme, barbekü gibi çok sayıda ürünlerimiz var. Şuan 20 kişiyi istihdam ettik. Bu sayıyı 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Tabii eğer çözüm süreci böyle devam ederse. Şuan yoğunlukla Kuzey Irak’a ihracat yapıyoruz. Diğer yandan İtalya, Almanya, Belçika gibi ülkelere de ürünlerimizi gönderiyoruz. Bir çok ülkede siparişler alıyoruz. Biz de bu talepler karşısında altyapımızı güçlendiriyoruz. Bu mesleği ben, 1995 yılında İtalya’da öğrendim. Bu işe merak saldım ve bunu Diyarbakır’da yapmaya karar verdim. Bölgede yaşanan olaylardan ötürü yatırım yapmak konusunda tereddütlüydüm. Çözüm süreci başlayınca bizde Diyarbakır’a güzel bir yatırım yapmaya karar verdik. Şu an Diyarbakır’da betona şekil veriyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER