Diyarbakır'daki İşletmecilerin Süreç Beklentisi

Diyarbakırlı işletmeciler, barış sürecinin tamamlanması durumunda, Diyarbakır’ın bir turizm şehri olacağını savundu.Bir otelin satış müdürü Ömer Yüksel, Diyarbakır’a gelen yerli yabancı turistlerin artışından sürecin turizme...

Diyarbakır'daki İşletmecilerin Süreç Beklentisi
Diyarbakırlı işletmeciler, barış sürecinin tamamlanması durumunda, Diyarbakır’ın bir turizm şehri olacağını savundu.

Bir otelin satış müdürü Ömer Yüksel, Diyarbakır’a gelen yerli yabancı turistlerin artışından sürecin turizme katkısını ölçebileceklerini belirterek, şu anda çok olumlu bir havanın olduğunu ifade etti.

Yabancı turistlerin rezervasyonlarını çok önceden belirlediklerine dikkat çeken Yüksel, "Süreç turizm mevsiminin çok gerisinde başladı. Dolayısıyla biz bunun meyvesini önümüzdeki yıl görebiliriz” dedi. Sürecin olumlu havasını Diyarbakır sokaklarında dolaşan turist sayısının arttığını gördükleri zaman daha net bir şekilde ölçebileceklerini dile getiren Yüksel, "İllaki bir artısı olacaktır. Diyarbakır hem inanç turizmi, hem sağlık turizmi hem de kültür turizmi açısından çok büyük zenginliklere sahip bir ilimiz. Maalesef geçmiş yıllarda oluşan ortam nedeniyle turizm sektöründe ciddi sıkıntılar mevcuttur. Çözüm sürecinin başlamasıyla oluşan olumlu hava ile beraber, turizm sektörümüzün ilerde çok canlanacağı ve büyük bir potansiyel teşkil edeceğini hep beraber göreceğiz inşallah. Çözüm süreci şu anda iyi gidiyor. Süreçten sonraki beklentimiz bölgemizin turizm potansiyelinin gün ışığına çıkarılması. Özellikle yerli turist sayısının artmasını ciddi anlamda bekliyoruz. Çünkü öyle bir potansiyelimiz var" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER