Diyarbakır'daki KCK davası

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu 98 sanıktan 30'u ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu....

Diyarbakır'daki KCK davası
Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu 98 sanıktan 30'u ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tutuklu 68 sanık, mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
Mahkeme heyeti başkanı, tutuklu sanıklardan Ercan Sezgin ve Ali Oruç ile ilgili delil ikamesini okuyarak savunma yapmaları için söz verdi.
Mahkeme başkanı, "Mercek" isimli gizli tanığın, sanık Oruç hakkında, "24 yıl cezaevinde kalıp çıktıktan sonra, KCK yürütme konseyinde yönetici olan Ramazan Molkoç'un yerine KCK/TM yapılanmasının mali sorumlusu olarak örgüt yöneticisi olduğu" şeklinde ifadelerde bulunduğunu aktardı.
Sanık Oruç da tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, gizli tanık ifadelerinde somut bir delil bulunmadığını öne sürerek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade etti.
Sanık avukatlarından Meral Danış Beştaş, müvekkili hakkında dosyada hiçbir somut delilin bulunmadığını savunarak, "Müvekkilim, düşünceleri doğrultusunda 24 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra da düşüncelerine uyan siyasi partide faaliyetlerde bulunmuştur. Ancak 3 yıl sonra tekrardan tutuklanıyor. Dosyada hakkında hiçbir delil bulunmuyor. Sadece gizli tanık ifadeleriyle dosyadaki delillere dayanak oluşturulmaya çalışılmış. 3 yıldır ilk kez bugün savunmasını yapıyor. Ara karar beklenmeden tahliyesini talep ediyorum" dedi.
Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER