Dtso’da Seçim Çalışmaları

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası’nda (DTSO), 1 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan komite üyesi seçimlerine aday olan Bağımsızların Birlikteliği Grubu seçim projeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.Bağımsızların Birlikteliği...

Dtso’da Seçim Çalışmaları
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı seçimlerinde aday olan Siraç Ensarioğlu, ideolojik ve siyasi tercihlere bakmaksızın sadece iş yaşamındaki liyakatlerini dikkate aldıkları kişilerle seçime aday bir grup oluşturduklarını bildirdi.

Ensarioğlu, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) düzenlediği basın toplantısında, 1 Haziran'da yapılacak Diyarbakır TSO Başkanlığı seçiminde aday olduklarını belirtti.

Sorumluluk gereği bir grup arkadaşıyla bu göreve talip olduklarını kaydeden Ensarioğlu, grup oluşurken birçok tabunun yıkılmış olduğunu vurguladı. 
Gruplarını oluştururken ideolojik ve siyasi tercihlere, yaşam tarzlarına bakılmaksızın tek kriteri iş yaşamındaki liyakatleri olan insanların olmasına özen gösterdiklerini dile getiren Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da bulunan dernekler, sivil toplum kuruluşları ve odalardan seçimlerimizi yaparak geldik. Buradaki arkadaşların çoğu kendi grubundan seçilmiş, hepsi meslek erbabı. Hiç kimse başka ilişkilerle ve hiçbir faaliyet göstermediği alandan aday gösterilmemiştir. Bir ön seçim tarzıyla seçilmiş ve aday olmuşuzdur. 
Adaylarımızı seçerken iki yöntem izledik; Bir, kendi dernek odaları varsa oradan öncelikle seçilmeleri tavsiyesinde bulunduk. İki, kamuoyu yoklaması yaptık. Bazen listemizde olmayan insanların ismi ön plana çıktı. O şekilde aday seçildiler. Tabanın desteğiyle gelen insanlarla birlikteyiz. Bu yüzden şansımızı çok yüksek görüyoruz."

-Projeler-

Siraç Ensarioğlu, özellikle Ortadoğu'ya hitap edecek yatırımların ve pazar paylarının ne olabileceği konusunda fizibilite çalışmaları olduğunu, üniversite ve kalkınma ajansıyla toplantılara katılarak birtakım hazırlıklar yaptıklarını söyledi.
Birçok projeleri bulunduğunu ve seçilmeleri halinde bu projeleri alt başlıklarıyla daha geniş bir şekilde anlatacaklarını dile getiren Ensarioğlu, bazı projeleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"İlimize, bölgeye ve sınır ülkelere hitap edecek bir ticaret üniversitesi ve bir ticaret meslek lisesi açılmasını hedefliyoruz. Tekstilkent oluşturulması için gerekli çalışmaları yapacağız. Sera ve fidancılığın teşvik edilmesi, mobilyacılar sitesinin kurulması, kültür ve inanç turizminin geliştirilmesi ve Diyarbakır tarihi ve kültürel dokusunun canlandırılması çalışmaları öncelikli hedefimizdir. 
İlimize yatırım yapacak yerli yabancı firmalara teknik ve lojistik destekler sunacağız. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) arkasında 15 bin dönümlük hazine arazisi var. Öncelikli hedeflerimizden birisi bu araziyi mevcut OSB'ye katmak. Bugün 280'in üzerinde yatırımcı, yer sorunundan dolayı bekliyor. OSB'nin içinde maksadın dışında kullanılan yerler var. Onları iyileştirmek ve gelecek yatırımcıya bu tür yerleri sunmayı hedefliyoruz."

Ensarioğlu, en büyük vatanseverliğin, kalkınma ve refahı sağlamak olduğunu bu yönde yoğunlaşacaklarını ancak toplumsal sorunlara da mutlaka eğileceklerine de değinerek "Geldiğimiz süreçte bölgemizin kanayan yarası Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü konusunda değerli adımlar atılmıştır. Katkısı olanlara teşekkürü borç biliyoruz. Sürece açık desteğimizin olduğunu ve olacağını beyan ederiz" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER