Harabeler tehlike saçıyor

Diyarbakır’da tüm uyarılara rağmen önlem alınmayan harabe ve metruk yapılar vatandaşlar için kabus olmaya devam ediyor.

Harabeler tehlike saçıyor
Diyarbakır’da plansız ve çarpık kentleşmenin ürünü olan harabe yapılar vatandaşlar için tehlike saçmaya devam ediyor. Geçen yıllarda çökerek bir çok vatandaşın ölmesine ve yaralanmasına yol açmasına rağmen ders alınmayan harabe yapılar vatandaşın korkulu rüyası olmaya devam ederken, her gün yüzlerce insanın gelip geçtiği terk edilmiş evler tehlike saçıyor.
Sahipleri tarafından terk edilen ve yıkılmaya yüz tutan eski yapılar son zamanlarda büyük artış sağlayan uyuşturucu bağımlıları ve satanların mekanı haline geldi. Bu sorunun günden güne arttığı Diyarbakır’da vatandaşın feryatları yetkililer tarafından dikkate alınmıyor.
                          
ŞİKAYETLER ES GEÇİLİYOR

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Bağlar’a bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde 20’ye yakın metruk yapı zehir tacirlerinin mekanı olurken, bu durumdan şikayetçi olan mahalle sakinlerinin belediye ve emniyete yapılan başvurulardan cevap alamadığı belirtildi.
Mahalle muhtarı İlhami Altun, belediye ve valiliği bu konuda uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını öne sürdü.
 Akşam karanlığı bastıktan sonra fuhuş tacirlerinin de bu yapıları sardığını belirten Altun, mahalle sakinlerinin kendi semtlerinde rahat hareket edemez hale geldiğini söyledi. Altun, “Acilen bu noktalar kaldırılsın ve temizlensin. Uyuşturucu, balicilik ,kapkaç ve hırsızlık çeteleri burayı mekan edinmiş. Her türlü pislikler yapılıyor. Karanlık bastı mı kimse korkudan geçemiyor. Kimsenin can güvenliği yok. Emniyet,belediyeler ve tüm birimlere defalarca ulaştırdık, yazılar yazdık .” dedi.
 
VATANDAŞLAR ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Aynı zamanda yıkılma tehlikesi geçiren yapılar ,çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz eden ve zehir saçarken,belediyeden buraya müdahale edilmesi isteniyor. Yaşanan manzaraya tepki gösteren vatandaşlar, ”Böyle bir görüntü modern bir bölgeye yakışmıyor. Bir yandan modern binalar diğer yandan baliğcilerin, esrar kullanıcıları ve fuhuş yapan gençlerin yuvası haline gelen harabe. Vatandaşlar olarak rahatsız oluyoruz. Çocuklarımızın okul çıkışlarında sıkıntılar yaşanıyor. Çocuklar korku içinde kalıyor. Gece buralardan geçmek çok tehlikeli oluyor. Belediyenin buraya müdahale ederek bu utancı ortadan kaldırması lazım.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER