Kültür Kervanı“ Diyarbakır'da

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Üyesi Mehmet Ali Abakay, "Kültürel faaliyetler sadece Ankara ve İstanbul'da oluyor, biz bunu Anadolu'ya da yaymaya çalışıyoruz" dedi.

Kültür Kervanı“ Diyarbakır'da
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Üyesi Mehmet Ali Abakay, "Kültürel faaliyetler sadece Ankara ve İstanbul'da oluyor, biz bunu Anadolu'ya da yaymaya çalışıyoruz" dedi.
TYB'nin kuruluşunun 35. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Ankara'dan Siirt'e Kültür Kervanı" etkinliği çerçevesinde farklı şehirlerde bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin Diyarbakır ayağında ise Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi'nde panel düzenlendi.
Panel öncesinde, Ankara'dan Siirt'e Kültür Kervanı etkinlikleri hakkında AA muhabirine bilgi veren TYB üyesi Mehmet Ali Abakay, amaçlarının, Ankara ve İstanbul'da yürütülen kültürel faaliyetleri yaymak olduğunu söyledi.
Ankara ve İstanbul dışında da kültürel faaliyet olabileceğini ve bir etki uyandırabileceği düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Abakay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye Yazarlar Derneği'nin 35. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'dan Siirt'e Kültür Kervanı diye bir dizi faaliyet planladık. Her şehirde farklı birtakım unsurlar, müşterek unsurlar var. Her şehirdeki faaliyetimizde şiir şölenimiz var. Fotoğraf ve kitap sergimiz var. Ayrıca okur yazar buluşmamız var. Gittiğimiz şehrin özelliğine göre de ayrıca faaliyetimiz var. En ağırlıklı şehirlerimizden birisi Diyarbakır'dı. Diyarbakır'da iki günlük bir faaliyetimiz oldu. Sezai Karakoç'la ilgili bir panelimiz vardı. DÜ'deki panelimizin konusu ise Yeni Mecralar ve Edebiyat'tır."

-"Recep İvedik' karakteri ile 'Şaban' karakteri arasında hiç bir fark yok"-

Panele konuşmacı olarak katılan Yönetmen İsmail Güneş, TRT'li yıllar döneminden yakınarak sonrasında açılan özel kanalların da aynı şekilde olduğunu söyledi.
Güneş, bu özel kanalların 90'lı yılların başındaki yayınlarını eleştirerek, "Sabah kuşaklarında bir Kemal Sunal filmi gösterdiler, öğleden sonraki kuşaklarda başka bir Kemal Sunal filmi gösterdiler. Kim yetişti o filmlerden 1993'te 7-8 yaşında olanlar sabahçıysa öğleden sonra, öğlenciyse sabah izlediler bu filmleri. Ve daha sonra o filmde gördükleri adamın modelini daha üste modeli olan "Recep İvedik"i de görünce bağırlarına bastılar. Recep İvedik karakteri ile Şaban karakteri arasında hiç bir fark yok. Peki bugünkü dizilerle ileride bu çocuklar neyi seyredecekler biliyor musunuz" diye konuştu.
Günümüzdeki dizileri de eleştiren Güneş, dizilere bakan insanların, ülkenin hiçbir sorunu olmadığı algısına kapıldığını söyledi.
Yeni Mecralar ve Edebiyat, Sinema, Televizyon, İnternet Uyarlama ve Dizi konu başlıkları üzerine konuşulan panelde Ömer Erdem, Yusuf Kaplan ve Doç. Dr. Bülent Sönmez de birer konuşma yaptı. Panelin oturum başkanlığını ise Muhsin Mete yaptı.
Ankara'dan Siirt'e Kültür Kervanı etkinlikleri 15 Mayıs'ta Kahramanmaraş'ta son bulacak.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER