Kurbanoğlu, Engelli Derneklerini Ziyaret Etti

Engelli haftası nedeniyle, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, ilçede bulunan, Bedensel Engelliler, Gap Engelliler, Altı Nokta Görme Engelliler ve Uluslararası Engelliler derneklerine ziyarette bulundu.Yenişehir ilçesinde imara...

Kurbanoğlu, Engelli Derneklerini Ziyaret Etti
Engelli haftası nedeniyle, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, ilçede bulunan, Bedensel Engelliler, Gap Engelliler, Altı Nokta Görme Engelliler ve Uluslararası Engelliler derneklerine ziyarette bulundu.

Yenişehir ilçesinde imara açılan yeni yerleşim merkezlerinin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı şekilde düzenleneceğini belirten Kurbanoğlu, engelli bireylerin sorunlarının sadece engelliler haftasında gündeme gelmesini doğru bulmadıklarını, yılın tüm zamanlarında engellilerin sorunlarının tartışılmasından ve çözümler geliştirilmesinden yana olduklarını ifade etti. Kurbanoğlu, “Kooperatifler mahallesindeki kaldırım çalışmalarını başlattık, Engelli yurttaşlarımızın kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri için yeniden düzenliyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızın rahat yürüyebilmeleri için takip taşlarıyla döşüyoruz. Sizlerden ricam bu yapılan çalışmaları yerinde denetlemenizdir. En başta engelli yurttaşlarımıza yönelik zihinlerin değişmesi gereklidir. Bu nedenle buradan tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Engelli vatandaşlarımız düşünülerek yapılan kaldırım giriş ve çıkışlarına araçlarınızı park etmeyerek onların rahat bir şekilde kaldırımları kullanmalarına destek veriniz" dedi.

Engelli dernekleri, Yenişehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu çalışmaları takdir ettiklerini belirtti. Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, ziyaret ettiği engeli derneklerine birer çini porselen tabak hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER