Müjde! Yol Çilesi Bitiyor

Büyük bir çileye dönüşen Diyarbakır trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen köprü kavşaklardan Şanlıurfa yolu üzerindeki otogar , 75.Yol ve Doğum Hastanesi kavşaklarında da sona geliniyor. Alt geçitler tek yön olarak trafiğe açılırken Seyrantepe kavşaktan giren bir araç direk Urfa yoluna çıkabiliyor. Kavşakların Mayıs ayından sonra tamamen trafiğe açılacağı bildirildi.

Müjde! Yol Çilesi Bitiyor

Büyük bir çileye dönüşen Diyarbakır trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen köprü kavşaklardan Şanlıurfa yolu üzerindeki   otogar , 75.Yol ve Doğum Hastanesi kavşaklarında da sona geliniyor. Alt geçitler  tek yön olarak trafiğe açılırken Seyrantepe kavşaktan giren bir araç direk Urfa yoluna çıkabiliyor. Kavşakların Mayıs  ayından sonra tamamen trafiğe açılacağı bildirildi.

 YOL ÇİLESİ AZALMIŞ OLACAK

Diyarbakır’da, günlük yaşamı ve ulaşımı içinden çıkılmaz hale getiren şehirdeki ulaşım sorununun köprülü kavşak çalışmaları sayesinde çözülmesi hedeflenirken,bu kavşakların en önemlileri arasında yer alan Şanlıurfa yolu üzerindeki  otogar 75.Yol ve Doğum Hastanesi kavşaklarında sona geliniyor. Bütün kavşakların  alt geçit kısımları , trafiğe açılması  şehir içi  ve özellikle otogara gidiş ve gelişlerde yaşanan çileyi bir nebze de olsa azaltmış durumda.

Son yıllarda büyük artış gösteren araç sayısına bağlı olarak Diyarbakır şehir merkezinde artan trafik yoğunluğunu azaltmak, güvenli ve  konforlu ulaşımı sağlamak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü, tarafından uygulamaya konulan 3 projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ederken, 5  kavşağın da Mayıs  ayından sonra tamamen trafiğe açılacağı bilgisi verildi.

DİĞER KAVŞAKLARA DA BAŞLANACAK

Karayolları, Çevre yolu, 12 Köprülü kavşak ve BSK (Bitümlü sıcak karışım- Beton asfalt) çalışmalarını kapsayan 3 proje için yaklaşık 1 milyar lira harcama yapılırken,bu kavşakların tamamlanmasından sonra diğer  4  kavşağın çalışmalarına başlanacağı bildirildi. Yapılması kararlaştırılan 12 kavşaktan Seyrantepe ,Diclekent -Migros ve Dicle Üniversitesi kavşakları daha önce tamamlanarak trafiğe açılırken,şimdi ise bütün kavşakların alt geçit kısımları da açıldı.

Kavşakların bir an önce bitirilmesi konusunda hem Ulaştırma,Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı hem de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından  ödenek sıkıntısı olmadığını  bu yüzden işlerin hızlandırılması için müteahhit firmalara uyarılarda bulunulduğu belirtilirken,kent için ulaşımında büyük sıkıntı yaşayan sürücüler de kavşakların tamamlanmasını bekliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER