Vali Çalışmaları İnceledi

Vali Mustafa Toprak ,Otogar, Doğum Hastanesi, Hal – 1, Hal – 2, Mega Center – Migros Köprülü Kavşaklarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmaların önemli bir kısmının Mayıs ayı sonuna kadar yetiştirilmesi konusunda yüklenici firma yetkililerini uyardı. Belediyelere sitem eden Toprak,”Çok az ile nasip olan ve aslında belediyeler tarafından yapılması gereken ve adeta Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek şehir içi ulaşıma son derece önemli katkılar sunacak bu muazzam ölçekteki yatırımın sadece bazı gecikmelerden doğan problemlerle anılmasının manidar ve üzüntü verici olduğunu belirterek konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.” dedi.

Vali Çalışmaları İnceledi

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARDA SONA DOĞRU

Vali  Mustafa Toprak ,Otogar, Doğum Hastanesi, Hal – 1, Hal – 2, Mega Center – Migros Köprülü Kavşaklarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmaların önemli bir kısmının Mayıs ayı sonuna kadar yetiştirilmesi konusunda yüklenici firma yetkililerini uyardı. Belediyelere sitem eden Toprak,”Çok az ile nasip olan ve aslında belediyeler tarafından yapılması gereken ve adeta Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek şehir içi ulaşıma son derece önemli katkılar sunacak bu muazzam ölçekteki yatırımın sadece bazı gecikmelerden doğan problemlerle anılmasının manidar ve üzüntü verici olduğunu belirterek konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.” dedi.

Vali  Mustafa Toprak Otogar, Doğum Hastanesi, Hal – 1, Hal – 2, Mega Center – Migros Köprülü Kavşaklarında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İncelemelerde bulunan Vali  Mustafa Toprak’a Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen ve DEDAŞ Şirket Müdürü Muharrem Kalkan eşlik etti.

Vali Toprak’ın kavşak incelemelerine Otogar mevkii ile başladı. Burada inşaatı devam eden Otogar Köprülü Kavşağı’nın 30 Mayıs itibari ile tamamen faaliyete geçeceği bilgisini aldı. Otogar Kavşak’ta süren çalışmaların hızlandırılmasını ve yan yolları da bitmiş şekilde belirtilen tarihte tamamlanması yönünde talimat verdi. Otogar yolunun sağ tarafında bulunan elektrik direkleri konusunda DEDAŞ yetkililerine de talimat veren Vali Toprak, elektrik direklerinin deplasesinin gerçekleştirilmesi ve yol yapım çalışmaları için aksaklık oluşturmaması gerektiğini belirtti.

‘MAYIS’IN SONUNA KADAR TAMAMLAYIN’

Otogar Kavşağı’nın ardından Doğum Hastanesi Kavşağı’na geçen Vali Toprak, kavşağın 1 hafta içerisinde tamamen trafiğe açılabilecek düzeye geleceği bilgisini aldı.  Seyrantepe’den Otogar Kavşak’a kadar tüm alt ve üst geçitler ile köprülü kavşakların yan yolları ile birlikte 1. Kat asfaltının yapılması ve mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın daha iyi şartlarda ulaşım imkanına sahip olması için yapılan bu çalışmalarda yüklenici firma olarak üstlenilen işleri zamanında yetiştirilmesi çok önemlidir. Nasıl ki bizler ödenek ve kaynak aktarımı konusunda yüklenici firmayı mağdur durumda bırakmıyorsak, kendilerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir .”şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN VALİ’YE İLGİNÇ SORULAR

Vali Toprak, kavşak incelemelerinde vatandaşlarla sohbet etti. ‘Her yıl bir tane kavşak yapılsa trafik fazla aksamaz, biz de pek sıkıntı çekmeyiz ‘ yönünde fikir beyan vatandaşlara ,”‘Biz şu an 12 tane kavşak yapıyoruz. O zaman bu kavşakları 12 yıl da bitirmiş oluruz. Köprülü kavşakların ve yolların yapım sürecinde karşılaşılan alt yapı ağlarının deplasesi sorunlarından kaynaklanan bazı gecikmeler yaşandı. Evet, biraz sabredeceğiz. Tedbirler alınarak, vatandaşımızın mağduriyetini giderici düzenlemeler yapılıyor. Çok az ile nasip olan ve aslında belediyeler tarafından yapılması gereken ve adeta Diyarbakır’ın çehresini değiştirecek şehir içi ulaşıma son derece önemli katkılar sunacak bu muazzam ölçekteki yatırımın sadece bazı gecikmelerden doğan problemlerle anılmasının manidar ve üzüntü verici olduğunu belirterek konuyu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.” dedi.

‘2013’ÜN SONUNA KADAR HEPSİ TAMAMLANACAK’

Şu ana kadar Seyrantepe, Dicle Üniversitesi ve Dicle Kent Köprülü Kavşakları’nın başarıyla bitirilip trafiğe açıldığını belirten Vali Toprak, Kantar, Hal-1, Hal-2, Otogar, Doğum Hastanesi, ve Migros Köprülü kavşaklarında sona yaklaşıldığını ve Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanacağını belirterek il genelindeki 12 kavşaktan geri kalan 4 kavşağın da yapımının 2013 yılı sonunda tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını belirtti.                         

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER