Kategoriler

DİYARBAKIRSPOR’A CEZA VERMEKLE DOYMUYORLAR

Spor Toto 3.lig 2. Grup takımlarından Yeni Diyarbakırspor'un başı cezalardan dolayı dertte. PFDK tarafından geçtiğimiz hafta Yeşil-Kırmızılı ekibe verilen cezalarla ilgili Tahkim kuruluna yapılan tüm itirazlar kurul tarafından reddildi.

 Öte yandan geçtiğimiz hafta oynanan Dardanelspor karşılaşmasında 6 üzerinde kart gören Diyarbakırspor Kulübüne takım halinde sportmenlik dışı cezası verildi. Bu karşılaşmada rakibine dirsek atarak oyun dışı kalan Serdar cansu'ya 3 maç men cezası geldi.  

CEZA ÜSTÜNE CEZA   YENİ DİYARBAKIR A.Ş.'nin 01.03.2015 tarihinde oynanan DARDANELSPOR A.Ş. - YENİ DİYARBAKIR A.Ş. Spor Toto 3. Lig 2. grup müsabakasında takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1.600.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,   Aynı müsabakada YENİ DİYARBAKIR A.Ş. sporcusu SERDAR CANSU'nun rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 1.500.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,   TAHKİM KARARLARI   Yeni Diyarbakır A.Ş.'nin, kulüp idarecisi İsmet Yılmaz ile kulüp masörü İsmail Öztürk ile ilgili PFDK'nın 26.02.2015 tarih ve E.2014-2015/800, K.2014-2015/955 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde;   - PFDK'ca Yeni Diyarbakır A.Ş. idarecisi İsmet Yılmaz'a rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti ve 6.500.- TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile;   - PFDK'ca Yeni Diyarbakır A.Ş. masörü İsmail Öztürk'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 1.500.-TL para cezası verilmesinde subut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, itirazın reddine cezanın onanmasına oybirliği ile;   - Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Yeni Diyarbakır A.Ş. masörü İsmail Öztürk'ün "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine oybirliği ile (K.2015/74); karar verilmiştir.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
Babadan Oğula Geçen Spor Sevgisi
SPOR
Ankara'dan ELİ Boş Döndü
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Amedspor Yolu Uzattı
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
Efsane Kaldı, Diğer Takımlar Düştü
SPOR
DİYARBEKİRSPOR İÇİN LİG BİTTİ
SPOR
AMEDSPOR ŞAMPİYON GİBİ
SPOR
Kader Haftaları Başlıyor